УО ФК Војводина: Буач разрешен, Васиљевић до даљег води екипу

НОВИ САД: После неочекиваног пораза (0:1) доживљеног на свом терену од последњепласираног тима у Суперлиги Србије, екипе Борца, очекивано је било да ће Управни одбор ФК Војводина морати да реагује и тим поводом синоћ је одржана хитна седница овог тела. Најважнији закључак је да је досадашњи шеф стручног штаба Владимир Буач разрешен дужности и да ће до даљег тим предводити Зоран Васиљевић.
Zoran Vasiljević  Foto: FK Vojvodina
Фото: Зоран Васиљевић Фото: ФК Војводина

- Управни одбор је разматрао спортску и финансијску ситуацију и одлучено је да се разреши дужности досадашњи шеф стручног штаба господин Владимир Буач - рекао је Душан Влаовић, председник УО ФК Војводина. - Тим ће до даљег водити досадашњи Буачев помоћник Зоран Васиљевић. УО је, такође, разматрао и питање избора спортског директора, као и руководиоца скаутинг службе и одлучили смо да већ краја следеће недеље поставимо, односно именујемо ове људе. Практично, данас смо почели припреме за зимски прелазни рок, а то подразумева да најпре имамо спортског директора и тренера, да би потом ушли у покушај да освежимо и појачамо тим. Наше мишљење је да екипа која буде отишла на зимске припреме мора бити већ дефинисана, а никако да се током тог периода нешто у њему мења, што је до сада био случај. Другим речима, они играчи који буду ишли на припреме, на њих ћемо рачунати у пролећној полусезони.

Влаовић је потом додао и следеће:

- Истворемено, разматрли смо и финансијски аспекат и очекујемо да у најкраћем року, вероватно до краја следеће недеље, рачун ФК Војводина, после скоро годину дана, буде коначно одблокиран.


Трећа промена тренера

Сезону која је у току, додуше само у једној утакмици и то с Ружомбероком у Новом Саду (2:1), почео је као шеф струке Радослав Батак. Он је дао оставку, а у наредних осам сусрета (реванш у Словачкој и првих седам кола Суперлиге) тренер је био Ненад Ванић, који је напустио Нови Сад по одласку управе коју су предводили Душан Мијић и Драгослав Вуковић. Владимир Буач, дакле, био је трећи стручњак који је командовао игром Војводине у јесењој полусезони.


На молбу да прокоментарише то да ли је Владимир Буач смењен или је поднео оставку, први човек новосадског суперлигаша је истакао:

- Он ме је после сусрета с Борцем позвао и понудио је оставку, а УО ФК Војводина се овом приликом захваљује Владимиру Буачу, као детету нашег клуба, који се у једном веома тешком времену за клуб прихватио изузетне дужности. Он увек може да рачуна на место у нашем спортском сектору, односно у Омладинској школи - закључио је Душан Влаовић.

                                                      А. Предојевић

Учинак Буача на клупи Воше

Владимир Буач преузео је тим Новосађана после пораза од Спартака (0:5) и одласка с кормила Ненада Ванића. То се збило у 7. колу, а млади стручњак водио је први пут екипу у дуелу у 8. колу, у сусрету с Вождовцем (1:1), одиграном 10. септембра. У протекла нешто више од два и по месеца, Буач је био шеф стручног штаба и за то време је Војводина одиграла 12 првенствених и две утакмице у Купу Србије.

Учинак који су црвено-бели остварили у Суперлиги био је по четири победе, ремија и пораза, уз гол-разлику 12:9. У купу је новосадска екипа забележила обе победе, уз гол-разлику 8:2. Укупно су за то време наступила 23 играча, а последњу победу на “Карађорђу” Војводина је остварила 29. септембра, против Младости (2:0).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести