УТАКМИЦЕ ПРВОГ КОЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА Јунајтед на Алијанц арени

Дерби другог дана првог кола групне фазе Лиге фудбалских шампиона игра се у Минхену, на Алијанц арени, где ће снаге одмерити два посрнула великана - Бајерн и Манчестер јунајтед.
ФЦ Бајерн/ Лирој Сане и Џошуа Кимих у акцији
Фото: ФЦ Бајерн/ Лирој Сане и Џошуа Кимих у акцији

Баварци који су у летњем прелазном року потпуно променили тим и даље играју слабо, а већина за то окривљује тренера Томаса Тухела. Овај стручњак се очигледно није најбоље снашао и није успео да у свлачионици свог тима направи реда. Уз то, у последњем сусрету с Бајером из Леверкузена (2:2), без већег разлога  заменио је двојицу капитена Томаса Милера и Џошуу Кимиха, што се није допало навијачима, као ни челницима клуба.

- Свестан сам да не играмо онако како се то очекују од нас, али још увек стварамо тим и игру – објашњава Томас Тухел. – Уверен сам да ћемо већ вечерас у сусрету с Јунајтедом бити прави. Одбрана је сасвим нова и требаће времена да се уигра, нико не може да оспори квалитете Упамекана и Дејвиса, али ни нашег новог шпица Харија Кејна.

И Јунајтед, баш као и Бајерн, преживљава тешке дане. „Црвени ђаволи“ су у суботу, као домаћини на Олд Трафорду, изгубили глатко дуел с  Брајтоном (1:3), па је очигледно да је, упркос великих промена, криза на „Театру снова”  велика. Уз то, неколицина главних играча су, попут Шоа, Варана, Маунта и Маласије, повређени, а новајлија Амрабат мора да паузира због картона које је зарадио играјући за Фиорентину.    - Очекује нас тешка утакмица – искрен је био менаЏер Манчестер јунајтеда Ерик Тен Хаг. – Бајерн је сигурно велики фаворит, али ни ми нисмо без изгледа. У гостима играмо боље, добри смо у контрама и то је наша шанса.

Занимљива утакмица игра се и у Мадриду, где Реал дочекују Унион из Берлина. У првих неколико кола у шпанском првенству тренер „краљевића“ Карло Анћелоти је експериментисао, шансу пружао млађим фудбалерима. Међутим, у Лиги шампиона изгледа да се определио за нешто искуснији тим, и најавио је да ће Модрић и Крос сигурно почети утакмицу, а да ће у нападу поред Родрига играти Хоселу.

- Имамо доста повређених фудбалера – истиче Анћелоти. - Овај сусрет за нас је изузетно важан, зато морају да играју они најискуснији. Унион има јако квалитетан састав, али  сам сигуран да ћемо победити.

Г. Ковач

Данас

А група

Галатасарај – Копенхаген (18.45)

Бајерн – Манчестер јунајтед      (21)

Б група

Арсенал – ПСВ Ајндховен   (21)

Севиља – Ленс (21)

Ц група

Реал – Унион Берлин (18.45)

Брага – Наполи (21)

Д група

Бенфика – Салцбург (21)

Сосиједад – Интер     (21) 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести