Узалуд посед лопте Бечејаца кад се убедљиво изгуби

Фудбалери Бечеја добили су на старту нове сезоне у Српској лиги, група војводина шамарчину крај Тамиша, од које им образи бриде.
Zarko kobiljski
Фото: Жарко Кобиљски (Бечеј), фото: В. Јанков

Злобници примећују да није ни требало да путују у Панчево, јер би резултат био исти, а уштедели би гориво и одморнији дочекали премијеру на свом стадиону. Међутим, вест да су изгубили резултатом 0:3, ипак, не нуди праву слику дешавања на панчевачком Градском стадиону.

- Најблаже речено, била је то чудна утакмица. Домаћин је из три контранапада лако постигао три гола у првих пола сата игре и решио питање победника. После је нама требало, због враћања у игру, да уложимо 300 посто енергије. Кад анализирам, сем ефикасности, ни у једном другом  сегменту нисмо били лошији од ривала. Напротив! Играло се на половини домаћина, али ми из наших прилика и полуприлика, нисмо успели да нађемо лопти пут до мреже. Све то сада је пало у воду, јер зна се да се фудбал игра за голове - јасан је био Милан Белић, кормилар тиског брода.

У клубу из Бечеја морали су да знају шта их чека у првенству, јер су,  пре старта првенствене трке и на волшебан начин, изгубили чак тројицу нападача. Никола Фуртула, који потенцијалом превазилази трећи ранг такмичења, дрес Бечеја заменио је опремом. Немања Вукомановић је изненада одустао од постигнутог договора и вратио се у матичну Младост из Бачког Јарка, а Илија Ердељан још није нашао нови клуб, али није помогао ни старом. Могло је током утакмице у Панчеву још играча да се мења, али није било оног који може да постигне гол.

- Поседујемо изузетно младу екипу, чак осам „бонуса“ у укупном играчком фонду и квартет њих који су тај статус имали у минулој сезони. Морамо да ангажујемо двојицу искуснијих играча у актуелном прелазном року, нападача и везисту, иначе... - остао је недоречен Милан Белић.

Није да нису забринути у редовима српсколигаша са Тисе, поготово што имају изутетно тежак распоред. У првих шест кола гостоваће четири пута, али верују да ће им се неправда у Панчеву негде вратити.

Текст и фото: В. Јанков 

СРПСКА ЛИГА, - ГРУПА ВОЈВОДИНА

Дунав - Војводина      3:0

Борац - Јединство      0:3

Вршац - 1. мај             0:0

Бачка - Омладинац     0:0

Хајдук - Стари град     1:0

Слога - Козара             0:0

Слобода - Раднички (С) 1:1

Динамо - Бечеј            3:0

Младост - Братство    0:0

Тиса - Раднички (З)     2:2

У следећем колу (22. августа) састају се: Раднички (З - Младост, Бечеј - Тиса, Јединство - Динамо, Раднички (С) - Борац, Козара - Слобода, Војводина - Слога, Стари град - Дунав, Омладинац - Хајдук, Вршац - Бачка.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести