(УЖИВО) ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА: Русија - Србија 4:0

Фудбалске репрезентације Русије и Србије у Москви играју пријатељску утакмицу.
1
Фото: ФСС

Крај утакмице

91. минут: Русија је повела са 4:0, а стрелац је био Сергејев.

90. минут: Игра се надокнада од два минута.

88. минут: Захарјан је постигао гол, али је он поништен, јер је један играч Русије био у офсајду, после интервенције из ВАР собе.

82. минут: Нова прилика за Русију. Шансу је имао Захарјан, али је погодио пречку.

74. минут: Две прилике за Русију, прво је Захарјан шутирао, али је Петровић успео да одбрани, а онда је после корнера  Сергејев је погодио стативу.

60. минут: Прилика за Србију. Шансу је имао Митровић, али је лопта отишла поред стативе.

55. минут: Русија води са 3:0, а стрелац је био резервиста Алексеј Миранчук. Акција по левој страни, лопта у средину за нападача Аталанте, који је рутински проследио лопту у мрежу Петровића.

Полувреме

45. минут: Играће се два минута судијске надокнаде.

41. минут: Две изгледне прилике за Србију у року од минута. Прво је у шанси био Јовић, али је голман Русије био на месту, а онда је непрецизан био Гаћиновић.Сјајна промена стране Гаћиновића, потом додавање Живковића за Тадића, који је проследио лопту Јовићу, међутим, нападач Милана није искористио добру шансу. Шутирао је право у Матјева Сафонова. Затим је Гаћиновић хватао "маказице", али није успео да лепо захвати лопту.

32. минут: Русија води са 2:0. Стрелац је Осипенко. Тешко је нашим фудбалерима после искључења Гајића. Руси држе лопту у ногама и успели су да искористе већ прву изгледнију шану да повећају вођство.После центаршута, Страхиња Павловић је пробао да главом отклони опасност, али је практично само спустио лопту на ногу Осипенку, коме није било тешко да савлада Петровића.

 

21. минут: Стрелац водећег гола за Русију са беле тачке био је Антун Миранчук. Наш голман Ђорђе Петровић је мало закачио лопту, али недовољно.

 

19. минут: Спорни моменат на утакмици. Гајић је зауставио Хлушчевича у шеснаестерцу и судија је тражио проверу да ли је било офсајда. После провере у ВАР соби, одлучено је да није било офсајда, тако да је Гајић добио црвени картон, а Руси су добили пенал.

10. минут: Сада су Руси били у прилици да поведу. Комбиновали су у нашем шеснаестерцу, Баринов је пробао да прогира Обљакова, али је лопта на крају завршила у рукама Петровића.

8. минут: Солидан темпо на почетку утакмице. Први су до прилике стигли српски фудбалери. Тадић је покренуо акцију, додао Живковићу, који је имао доста времена на ивици шеснаестерца да се намести, шутирао је, али је лопта прошла поред стативе.

Утакмица је почела. Почетни ударац извео је наш познати глумац Милош Биковић.

 

Уследио је мали музички програм пред почетак утакмице, а онда су изведене и химне.

Одржан је и минут ћутања на стадиону поводом смрти Василија Уткина, познатог руског спортског новинара и коментатора.

 

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси одлучио је да пријатељски меч против Русије у Москви почне у следећем саставу: Петровић - Гајић, Ераковић, Павловић, Младеновић - Здјелар, Лукић - Тадић, Живковић, Гаћиновић - Јовић.

На клупи су остали Вања и Сергеј, Милинковић-Савић, Александар Митровић, Филип Костић...

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић посетио је данас фудбалску репрезентацију Србије и, том приликом, разговарао са селектором Драганом Стојковићем и председником Фудбалског савеза Србије Драганом Џајићем.

Фото: ФСС

 У пријатном амбијенту и спортској атмосфери, Дачић је у друштву министра спорта Зорана Гајића, председника Фудбалског савеза Србије Драгана Џајића, као и осталих спортских званичника и чланова стручног штаба, поручио селектору да се вечерас свим срцем боре за Србију, у духу фер плеја и спортског надметања.

У срдачном разговору, министар Дачић је истакао и да репрезентацији, као и стручном штабу, жели много среће и успеха на предстојећој пријатељској утакмици са тимом Русије. као и на Европском првенству у Немачкој.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести