(ВИДЕО) ЂОКОВИЋА ПИТАЛИ МОЖЕ ЛИ НЕКИ СРПСКИ ФУДБАЛЕР ДА ОСВОЈИ ЗЛАТНУ ЛОПТУ Ево коју тројицу је поменуо

Први тенисер света Новак Ђоковић присуствује вечерас у Паризу церемонији доделе "Златне лопте" коју Франс фудбал додељује најбољем фудбалеру света.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Франс фудбал по 67. пут додељује ову награду, а Ђоковић је искористио прилику да учествује на Мастерсу у Паризу и први пут уживо присуствује спектаклу.

"Има ме свуда, али помало и на тениском терену. Лепо је искористити прилику када имам турнир у овом граду, где сада имате неке велике спортске догађаје, Светски куп у рагбију и Златна лопту. Никад раније нисам био на овом догађају, заиста уживам у свему", рекао је Ђоковић.

Фудбал је најпопуларнији спорт на свету, одрастао сам гледајући фудбал, отац ми је био професионалац неко време, узбуђен сам", додао је српски тенисер. На питање може ли неки Србин ускоро да добије "Златну лопту", Ђоковић је рекао да би то било сјајно.

"Имамо неке сјајне фудбалере у овој генерацији, Митровић је рекордер по броју голова у националном тиму, игра сјајно. Тадић је био капитен Ајакса годинама, ту је Сергеј Милинковић-Савић. Сјајни играчи, надам се да ће урадити нешто значајно на Европском и Светском првенству. Ипак, поред Месија и Мбапеа биће тешко узети", закључио је Ђоковић.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести