ВОЈВОДИНА У СУБОТУ У ЛАРНАКИ ИГРА СА ВОЖДОВЦЕМ Такмичарски од старта припрема

Тек што су се сместили и распаковали у објекту хотела Радисон блу, у бази за припреме на Кипру, фудбалери Војводине одиграће у суботу први контролни меч пред наставак такмичарске сезоне.
с
Фото: фК Војводина

Стицајем околности, низ утакмица у 2024. години започеће сусретом са Вождовцем, тимом против кога су затворили низ у претходној сезони. Био је то првенствени меч одложеног деветог суперлигашког кола који су „змајеви“ добили са 3:1 и тако се збиром бодова изједначили на табели са Војводином, у деоби шестог места.

Рачунајући са вело нагативним искуствима ранијих припрема, када је једна екипа уигравана, а сасвим друга такмичење започињала, захваљујући накнадним уговорима склапаним у прелазном року, нови шеф стручног штаба Војводине Божидар Бандовић имаће чист рачун што се колектива тиче.

Играчком кадру у односу на јесен, придружио се респектабилан трилинг појачања у личностима Драгана Росића, Вукана Савићевића и Његоша Петровића, тако да ће Бандовић са сарадницима имати чисту ситуацију приликом уигравања линија у свим фазама игре, на свим деловима терена. Истина, спортски директор клуба Марко Јовановић није означио крај активности у зимском прелазном року, али је јасно, са свима Војводини блиским људима, поделио задовољство досадашњим резултатима трансфера.

Што се суботње утакмице са Вождовцем тиче тренер Бандовић је најавио да ће меч започети комбинација с краја јесење сезоне, али да ће већина играча из колектива који броји 28 имена добити одређену минутажу. У сваком случају, пред њима су четири контролне утакмице и сви ће играти, када и колико зависиће од тренутних околности у којима се утакмице буду одигравале.

- Не делим оцену како резултат неке утакмице није важан – вели Дејан Зукић. – Од када знам за себе фудбал играм да бих победио. Наравно да такмичарске утакмице имају посебну тежину, али и пријатељске су изазов на који би ваљало одговарати у складу са именом Војводине. То нам је и шеф предочио на првом састанку. Најважније је да је атмосфера у екипи на нивоу и да смо се пожелели игре.

Фото: фК Војводина

Утакмица Војводина – Вождовац у Ларнаки почеће у 15.30 часова по нашем времену. У преостала три меча Новосађани су договорили сусрете са кипарским Онисилосом (24.1.),јерменским Араратом (28.1.) и Чукаричким (31.1.).

ЛБакмаз

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести