ВОЈВОДИНА У РЕВАНШУ СА КИПАРСКИМ АПОЕЛОМ НАЈАВЉУЈЕ ПУНУ ОФАНЗИВУ, од првог до последњег минута (ФОТО/ВИДЕО)

НОВИ САД: Пред играчима Војводине улог је велики.
f
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Превелики. Пролаз у треће коло квалификација за Лигу конференција наметнут је као императив који претходне неуспехе потире, а трајању на три такмичарска фронта даје смисао респектабилног такмаца. Отуда мобилност у свим сегментима деловања у клубу и око њега. У Нови Сад стиже кипарски вицешампион Апоел из Никозије, који је у првој утакмици у Никозији пре седам дана постигао минималну резултатску предност (2:1).

Рачуница тренера Војводине Радослава Батака и његових изабраника је једноставна: потребно је у реваншу одиграти на нивоу сопственог учинка у другом полувремену никозијског искушења. Офанзива, од првог минута, уз сигурну брану испред Царевића.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

- Најважније је то да је атмосфера у свлачионици на завидном нивоу – вели Батак. – Сви играчи су свесни каква нам је шанса указана, али у истој мери и то да пролаз у треће коло морамо да зарадимо. Ништа неће само. Играчи један другога храбре, на тренинзима су сви као један. Сва дешавања минулог периода смо архивирали, ту мислим и на негативно искуство на „Митићу“, на старту суперлигашке трке. Мада, као што сам рекао и по завршетку утакмице са Звездом, а наше анализе догађаја то и потврдиле, доста смо ту добрих ствари направили.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Малбашић спреман, Кајевић изостаје

Тренер Војводине најавио је могућност измењеног састава у односу на кипарски меч.

Извесно је да новајлије Болинги и Росић неће моћи на терен јер нису пријављени за УЕФА такмичења.

- Малбашић се придружио екипи на тренинзима, тако да ће он бити у протоколу за утакмицу – потврдио је Батак. - Да ли ће стартовати или ће ући у игру нешто касније, видећемо. Зависи од неколико чинилаца, на које ћу, са својим сарадницима, да потражим одговоре у времену до утакмице. На жалост, Кајевић неће моћи. Повредио се дан пред утакмицу са Звездом, тако да ће извесно време морати да мирује. Остали су, редом, на располагању и једва чекају прилику да заиграју пред препуним трибинама Карађорђа.


Истина, колико је то било уочљиво у другом полувремену утакмице са Апоелом и у сусрету са Звездом, до искључења Буснића средином првог полувремена, Војводина је била на нивоу задатка.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

- Спремни смо и орни за игру – наставља Батак. – Видели смо да можемо равноправно да се носимо с њима и ако је то било уочљиво пред њиховим присталицама, не видим зашто такав утисак не бисмо наметнули и пред нашим навијачима. Наравно, очекујемо велику подршку са трибина, а на подршку знаћемо да одговоримо допадљивом игром и позитивним резултатом. Од првог минута играћемо офанзивно, како бисмо најпре Апоелову предност анулирали, а потом потражили пут и до коначног тријумфа у укупном збиру.

Фото: Дневник/Ф. Бакић


Чумић позива навијаче да славе заједно

- Мислим да можемо у треће коло – рекао је капитен Војводине Никола Ћумић. – У другом кипарском полувремену смо доказали да можемо да играмо против Апоела. У први део ушли смо бојажљиво, респектовали смпо интернационални састав домаћина, пустили смо их да играју, нисмо правили пресинг на њихову игру. Једино је остао жал што нисмо успели да сачувамо нерешен резултат, заслужили смо то учинком у другом делу, али упрскос томе ми имамо реалну шансу и зато позивам навијаче Војводине да нам се придруже на Карађорђу и да заједно прославимо пролаз у треће коло.


Сви играчи Војводине и чланови стручног штаба присуствовали су у уторак увече свечаности у башти ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, поводом конституисања руководства Спортског друштва Војводине, где је председнику ФК Војводина Драгољубу Збиљићу једногалсно указано поверење да буде на челу респектабилог састава Управог одбора Друштва. Том приликом Збиљић је поздравио фудбалере и оптимистички најавио њихов пласман у треће коло, док је потпредседник Друштва Душан Бајатовић подсетио колектив да од њиховог учинка у реваншу зависи завидна клупска зарада од, како је рекао, „шест милиончића“, евра наравно.

Портал www.dnevnik.rs ће меч Војводина - Апоел пратити уживо и код нас ћете моћи да сазнате све битне детаље са овог меча из минута у минут...

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести