Војводина у Турској кује форму за пролеће

Јучерашњим преподневним тренингом, на снегом прекривеним тереном у ФЦ „Вујадин Бошков“, екипа Војводине завршила је први део припрема.
Vojvodina odlazi u topliji kraj/A. Predojevic
Фото: А. Предојевић/Фудбалери Војводине данас одлазе у топлији крај

Данас новосадска експедиција путује у Анталију, у своју стару базу  Белек. Шеф стручног штаба Радован Кривокапић у Турску води укупно 28 фудбалера, с тим да ће са сениорима тренирати и већи број момака који још увек нису завршили омладински стаж. На тај начин испуњена је жеља младог стручњака да на окупу има будућност Војводине и практично већ почне са уигравањем тима за наредно првенство.

- Тренираћемо два пута дневно на терену унутар самог хотела „Титаник Голф делукс“, као и у оближњем спортском центру, који нуди оптималне услове за рад – рекао је пред полазак Кривокапић. – Имаћемо на располагању и веома добро опремљену теретану, као и базен, тако да је на играчима да све то искористе, посвете се обавезама и настоје да пруже максимални ангажман. Биће ту и доста индивидуалног рада, имаћемо на окупу 25 играча у пољу и тројицу голмана и убеђен сам да ћемо потпуно припремљени дочекати старт пролећног дела сезоне.


„Дневник“ уз Вошу

„Дневник“ ће и овога пута  имати свог новинара у Турској. С екипом путује  Александар Предојевић, који ће свакодневно извештавати о раду екипе и настојати да  читаоцима што више приближи амбијент и атмосферу у којима  се Воша припрема за пролећене изазове.


Међу путницима нема капитена Николе Антића и искусног везног играча Лазара Арсића, на које клуб неће рачунати у наставку такмичења. Поред дечака из омладинске екипе, нови играчи су искусни Вук Митошевић и Младен Деветак, који се вратио с позајмице из Кабела. У Белеку ће тренирати и нападач  Конех Секу, репрезентативац Либерије, који ће настојати да покаже да заслужује да потпише уговор.

Планирано је да Воша на обалама Средоземног мора, уз свакодневне тренинге, одигра и пет контролних утакмица. Ривали ће бити респектабилни састави украјинске Зорије (27. јануара), У-23 екипе немачког Вердера (28. јануара), пољског Заглебја из Лублина (31. јануара), руског Јенисеја (3. фебруара) и белоруског БАТЕ Борисова (6. фебруара).

- Ривали с којима ћемо одмерити снаге су озбиљне и јаке екипе и имаћемо прилику да видимо где смо у односу на њих. Очекујемо да ће нам се у Белеку придружити и један или двојица новајлија, а могуће је да на пробу дођу играчи за позиције које су нам дефицитарне. Нећемо доводити никога ко нам није потребан и искрено се надам да ћемо комплетирати редове с новајлијама које ће моћи да помогну у наставку сезоне – казао је Кривокапић.

Експедиција Војводине има укупно 44 члана и у Турској ће остати до 7. фебруара, за када је предвиђен повратак у Нови Сад.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести