Војводину у недељу очекује утакмица с Црвеном звездом на „Карађорђу”

После дана паузе у односу на катастрофални пораз који су претрпели у Нишу (0:5), фудбалери Војводине јуче су наставили с тренинзима и почели припреме за дерби с новим прваком Србије, екипом Црвене звезде.
Aleksandar Veselinovic
Фото: Александар Веселиновић, фото: Ј. Грлић

Иако је било предвиђено да се дуел два црвено-бела тима одигра у суботу, он је, ипак, заказан за недељу у 17 часова и биће то прилика да трибине стадиона “Карађорђе” буду лепо испуњене.

„Дозволићете ми, ипак, да се вратим за још који тренутак на сусрет с Радничким у Нишу“, рекао је Александар Веселиновић, шеф стручног штаба Новосађана.

„Прошло је, ево, неколико дана од њега, а пуно је ствари које ме и даље тиште. Била је то утакмица из два дела - првог до 56. минута, у којем су царевале небеске силе и у којем смо били потпуно без заштите, попут глинених голубова и понижени, као људи и као фудбалери. После вођства домаћина од 3:0, стекли су се нормалнији услови за игру, али су наши играчи тада ментално пали и само статирали на терену. То нисмо смели себи да допустимо, ма колико да нам је тешко било, јер није исто изгубити утакмицу с 0:3 или 0:5. Зато сам самокритичан, али, верујте, мучно је било стајати уз терен... Нисам желео да глумим кловна и да будем искључен, определио сам се за одлуку да останем достојанствен.“


Прикључивање омладинаца

Због недовољног броја играча који конкуришу за први тим, тренер Веселиновић ове недеље прикључује раду са сениорским погоном двојицу омладинаца - Нешковића и Мандића.

„Принуђени смо на такав потез, мада сам и раније наговестио да ће  наша најталентованија деца до краја плеј-офа добити шансу“, објаснио је први човек струке у новосадском суперлигашу.

„Сада су то Мандић и Нешковић, ускоро ће прилику добити још неки омладинци јер желимо да на делу видимо будућност нашег клуба.“


О томе шта га је то толико повредило, иако је то јасно свима онима који су у суботу били на Чаиру, Веселиновић је кратко додао:

„Нисмо смели ни да пипнемо противничке играче и видели сте да сам одмах на почетку утакмице послао на загревање тројицу момака. Езе је брзо добио жути картон и спашавали смо што се спасити могло, па сам га заменио како бисмо задржали барем бројчану равноправност на терену. Без њега, међутим, изгубили смо на брзини у нападу. Тешко ми је да се и присетим свих одлука господина Пипера, али не желим да тражим алиби и овде бих завршио даље објашњавање.“

У недељу се игра утакмица Војводина - Црвена звезда. По традицији у српском фудбалу, ти сусрети увек заслужују посебну пажњу, иако ће овај који следи бити практично ревијалног карактера...

„Неће, јер углед који уживају Војводина и Црвена звезда не допушта да тако буде. Очекујем доста гледалаца на трибинама и имамо обавезу да им прикажемо квалитетан фудбал, најбољи за који ћемо у том тренутку бити спремни. Звезда је заиста наша најбоља екипа у овој сезони, али то никако не значи да нећемо покушати да се пред њом испрсимо. Важно нам је да сачувамо играче од повреда, јер имамо мали број фудбалера на располагању. Враћа нам се у екипу капитен Јованчић, немамо суспендованих фудбалера, а Вукасовић је и даље ван строја“, додао је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести