Воша у Белеку без Антића и Арсића

Као што је и обећао, шеф стручног штаба фудбалера Војводине Радован Кривокапић, заједно са спортским директором Сашом Дракулићем и сарадницима, обелоданио је списак путника за припреме у Белеку.
Mihajlo Neskovic/F. Bakic
Фото: Ј. Грлић/ Михајло Нешковић (36) предводник младог таласа Новосађана

На њему се нашло 28 играча, прелазни рок је у току, па је остала могућност да у току наредне две недеље још неки нови фудбалер допутује у Турску.

Занимљиво је да међу путницима нема двојице јесенас стандардних играча - капитена Николе Антића и Лазара Арсића, којима на лето истичу уговори, па ће имати могућност да ове зиме промене средину.

- Очекивао сам да ћу остати у Новом Саду, јер имам неколико опција за проналажење новог ангажмана - казао је Антић. - Одлука да не путујем у Турску уследила је после мог договора с клупским челницима, знао сам да ће бити таква и надам се да ћу у најскорије време пронаћи нову средину за наставак каријере.


Арсић изненађен

Искусни Лазар Арсић остаје у Новом Саду и заједно с Николом Антићем тренираће и тражити нови ангажман.

- На лето ми истиче уговор и нисам разговарао о његовом продужењу. Наставићу с тренинзима и потражити нову средину, а уколико у томе не успем остаћу у Новом Саду до лета. Искрено, нисам очекивао да нећу путовати у Турску, али шта да се ради, живот иде даље – рекао је Арсић.

Списак путника

Кривокапић и његови сарадници одлучили су да на припреме у Турску воде следећих 28 играча - голмани: Емил Роцков, Никола Симић и Немања Тороман, играчи у пољу: Аранђел Стојковић, Милан Лазаревић, Марко Бјековић, Младен Деветак, Андреј Јаковљевић, Синиша Саничанин, Даниел Граовац, Ранко Веселиновић, Игор Јеличић, Дамир Зломислић, Добрица Тегелтија, Милан Ђурић, Вук Митошевић, Немања Милојевић, Александар Месаровић, Мирко Топић, Дејан Зукић, Огњен Ђуричин, Дамјан Гојков, Михајло Нешковић, Кристијан Живковић, Никола Срећковић, Никола Гајић, Винсент Езе и Конах Секу.

У стручном штабу, поред Кривокапића, биће помоћник Ненад Кртолица и аналитичар Мирослав Смајић, тренер голмана Милан Јованић, кондициони тренери Александар Јанковић и Милован Кнежевић, лекар екипе др Владимир Чолаковић, физиотерапеути Горан Маријан и Немања Мијић, економ Немања Јотановић, спортски директор Саша Дракулић и шеф скаутинг службе Мићо Врањеш. 


Уз споменуту двојицу играча, у Воши не рачунају ни на услуге Грка Дијамантиса Хухумиса и Немање Ахчина.

- Клуб ми је испунио жељу да што више омладинаца поведем на припреме, па ћу у Белеку на располагању имати млад и перспективан играчки кадар. Осим фудбалера који могу да напусте Војводину и који ће остати у Новом Саду и тренирати са Зораном Васиљевићем, младићи Владић, Пантелић и голман Пилиповић враћају се на позајмицу у редове Кабела, док је Милошу Зличићу уговор истекао и он је изразио жељу да промени клуб. Већ смо практично почели с припремом екипе за наредну сезону, у којој желимо да окосницу чине наши талентовани омладинци – истако је Кривокапић. Либеријац Конах Секу ће покушати да убеди тренере да заслужује уговор.

- Желимо да га видимо на делу, да проверимо шта и колико може, а на њему је да прилику која му се указује искористи на најбољи могући начин - додао је Кривокапић.

До сада су редове Воше напустили Фофана, Бједов и Ђорђевић, а у клуб су, од нових играча, стигли Вук Митошевић и повратник с позајмице у Кабелу Младен Деветак. У клубу се надају да ће у наредним данима успети да ангажују још неког фудбалера, а отпала је варијанта да на позајмицу из Ференцвароша дође Дејан Георгијевић, пошто се договорио с Партизаном и на пролеће ће носити црно-бели дрес. - Настављамо да тражимо играче који би могли да помогну нашој младој екипи и надам се да ће ускоро бити новина по овом питању -  рекао је Саша Дракулић.

Играчи ће данас имати тренинг, а сутра путују у Турску. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести