АБА лига: Звезда фаворит, Партизан вреба

У београдској хали „Александар Николић“ вечерас (21), у оквиру АБА кошаркашке лиге, игра се први овосезонски вечити дерби између Партизана и Црвене звезде, у којем су домаћини црно–бели.
partizan i zvezda, kk partizan
Фото: Jedan od prošlih duela Zvezde i Partizana, foto: KK Partizan

Звезда неспорно важи за фаворита у вечерашњем сусрету, с обзиром на то да има квалитетнији и искуснији тим, али тако је било и прошле сезоне, па је Партизан два пута успео да слави. Тренер тима из Хумске Мирослав Николић сматра да је добра дефанзива један од услова да се стигне до тријумфа.

„Важно је да одиграмо стабилно у одбрани, а у нападу да имамо пас више. Нема фаворита у дербију, то је старо правило. Црвено-бели су направили добар тим, а по два квалитетна играча на свакој позицији. Претендују на прво место, али ми ћемо се борити. Имамо неколико играча који због повреда нису тренирали недељу дана, али дерби је инспирација, па верујем да нико неће желети да пропусти ову утакмицу. Надамо се да ће млађи играчи да се напале, да ће бити борбенији од ривала и да ће нас то одвести до победе“, рекао је Николић.

Капитен Партизана Новица Величковић спреман је да преузме одговорност.

„Велика је наука скинути притисак с младих играча и бреме које она носи. Овај меч је специфичан, али трудим се да им кроз причу на неки други начин прикажем шта значи играти дерби. Тако нешто имају можда само две, три земље у Европи. Треба да уживају и пруже максимум. Најгоре би било да им сад набацимо притисак, важно је само да одиграмо паметно“, рекао је Величковић. 

Тренер Звезде Душан Алимпијевић је напокон комплетирао екипу.

„Дерби је специфичан сам по себи, јер у таквим утакмицама престаје да буде важно ко има какав ростер и у каквој је форми, већ одлучују ситни детаљи. Екипа Партизана са појачањима која је довела, очигледно да је променила и своје амбиције, али и игру на паркету. Оно што је добро за Црвену звезду је то да пред дерби можемо да кажемо да смо коначно комплетни и то први пут од почетка ове сезоне“, рекао је Алимпијевић.

Д. Кн.

Швајнштајгер долази на дерби да бодри Партизан

Легендарни немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер присуствоваће вечерашњем кошаркашком вечитом дербију између Партизана и Црвене звезде у хали "Александар Николић", преносе београдски медији.

Фудбалер америчког Чикага и супруг бивше српске тенисерке Ане Ивановић биће специјални гост Партизана у утакмици 7. кола АБА лиге.

Њему ће то бити други пут да уживо гледа Партизан јер је бодрио црно-беле 16. октобра на мечу против љубљанске Олимпије у Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести