БЛИСТАВА ПАРТИЈА Црвена звезда убедљива против Виртуса

Кошаркаши Црвене звезде са 94:79 надиграли Виртус у 31. колу Евролиге.
KK Crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Без обзира на то што је Виртусу овај меч био потребнији него Црвеној звезди, тај фактор мотивације се није осетио. Из простог разлога – црвено-бели су изузетно мотивисано ушли у овај дуел, у којем су успешно бранили све нападе ривала, мада се у уводном кварталу није играла најлепша кошарка. Грешило се са обе стране, а разлику после 10 минута направио је Авуду Абас. Међутим, Виртус није могао ништа више од плус два после првог квартала.

Имао је моментум италијански тим почетком друге деонице, поново на крилима Абаса, али је једна од најчвршћих одбрана Евролиге поклекла пред налетима домаћег састава. Мајк тоби одиграо је изврсну секвенцу, а успешно прво полувреме заокружио је Милош Теодосић. Украо је лопту Огњену Добрићу, подигао се на шут за три поена и погодио за плус шест црвено-белих пред одлазак на велики одмор.

У наставку је тим Јоаниса Сферопулоса дошао до двоцифреног вођства. Немања Недовић је бриљирао и био најзаслужнији за то. Уз мале осцилације, црвено-бели су одржали ту залиху и на крају заслужено славили.

Најефикаснији код победника били су Недовић са 25 поена и Боломбој са 15. Госте је предводио Торнике Шенгелија са 25.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести