БОЉЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗАШТО НЕКО НЕ ДОЛАЗИ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ! Даниловић: Питаш га - "Како си?", а он каже - "Рећи ће ти мој менаџер" (видео)

Први човек Кошаркашког савеза Србије и наш прослављени репрезентативац, Предраг Саша Даниловић, у популарној емисији "(Не)успех шампиона" на "ТВ Арена спорт" говорио је о бројним занимљивостима из своје каријере, Партизану, али и тренутном стању у кошарци генерално.
Youtube Printscreen/(Ne)uspjeh prvaka
Фото: Youtube Printscreen/(Ne)uspjeh prvaka

Председник КСС дотакао и негативне појаве коју играчи у последње време све више узела маха у нашој кошарци, а то је одбијање репрезентације.

Пред Мундобаскет 2023. године главна селектор Србије Светислав Пешић сусрео се са бројним отказима репрезентативаца. Недељама се писало о томе ко је и зашто одбио да игра за репрезентацију, а највећу пажњу изазвала је одлука најбољег спског играча Николе Јокића да прескочи Мундобаскет.

О овој теми говорио је и први човек КСС-а Предраг Даниловић.

"Србија је кошаркашка нација, а један врло занимљив податак јесте да када кошаркашка репрезентација освоји нешто, највећи број клинаца почне да тренира кошарку. То шта ја мислим зашто неко долази или не долази на окупљања, боље је да не говорим. Времена су се променила. Играчи не размишљају својим главама, него када их питаш 'Како си?', он каже: 'Рећи ће ти мој менаџер како сам.'", каже Даниловић и додаје:

"Не капирају да менаџери раде за њих, а не они за менаџере. Најпозитивнији пример у односу према репрезентацији за мене је Лука Дончић, а пре њега Дирк Новицки који је до последњег дана играо за немачку репрезентацију", поручио је легендарни кошаркаш.

Kurir.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести