Дејан Јањић, најбољи стрелац КЛС: Скоком сломили  Металац

Кошаркаши Војводине су минулог викенда пред својим навијачима одличном игром “скинули скалп” фаворизованим Ваљевцима (103:87), у утакмици 10. кола Кошаркашке лиге Србије.
Dejan Janjic
Фото: Дејан Јањић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Пукао је оклоп Металца у другом полувремену, поготово у последњој деоници, када је на терену постојао само један тим – новосадски. По обичају, први међу добрима био је Дејан Јањић (22), крило Војводине, најбољи стрелац досадашњег тока КЛС. На утакмици против Металца имао је учинак од 28 поена и 10 скокова, од чега чак осам офанзивних. По Јањићевом мишљењу, чини се да су гости потценили млади новосадски тим, а управо је превага у скоку донела победу.   

„Металац је у прошлом колу убедљиво као гост победио Динамик, а коло пре овога Динамик је победио нас у Новом Саду, па је по тој логици тим из Ваљева био велики фаворит. Ипак, одржали смо концентрацију у вези с оним на шта нам је стручни штаб скренуо пажњу пре утакмице, а то је да контролошемо офанзивни скок противника. Успели смо у томе и заслужено победили“, каже Јањић.

Овај кошаркаш тренутно убедљиво води на листи најбољих кошгетера КЛС-а, с просеком од 22,7 поена по мечу. Пре две сезоне у дресу Војводине био је најбољи стрелац Друге лиге, да би следећу годину провео у Напретку. У Крушевцу се ствари нису одвијале сјајно ни по клуб, ни по њега, па је уследио повратак у родни град и матични клуб, што је чини се, била права ствар за обе стране.

„У дресу Војводине сам добио одрешене руке, а мислим да сам то поверење искористио на прави начин. Задовољан сам својим партијама, мада знам да увек може боље. Тренутне амбиције су ми везане за Војводину, желим да она постане стабилан лигаш и још бољи клуб. Екипа је млада, али добро се познајемо и у тиму влада сјајна, другарска атмосфера. Такође, мислим да стручни штаб ради одличан посао, поготово с младим играчима и резултати полако долазе“, додао је Дејан Јањић.

Војводина тренутно заузима 9. место на табели КЛС са скором од четири победе и шест пораза. Следећи меч Новосађани играју у суботу, у Београду, против Беовука.         

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести