ДИРЕКТОР АРЕНЕ ГОРАН ГРБОВИЋ Београд се кандидовао за Фајнал фор Евролиге

БЕОГРАД: Директор београдске Арене Горан Грбовић изјавио је да је Београд поднео кандидатуру за један од наредна три завршна турнира Евролиге. Главни град Србије је већ два пута организовао Ф4 Евролиге.
s
Фото: Youtube printscreen/ BELI BOMBARDER

Реал је победио на завршном турниру 2018. године, док је 2022. године титулу освојио Ефес.

"Ми смо се већ пријавили за један од наредна три завршна турнира Евролиге, чак и пре него што се у читавој причи појавио Абу Даби. Да ли ћемо добити домаћинство, видећемо. Али оно што је свима јасно у свету кошарке је да је Београд савршен домаћин који је отворен за све на свету. Имамо бројне контакте у свету кошарке", истакао је Грбовић за Моцартспорт.

Организатори ФИБА Лиге шампиона објавили су јуче да ће Београд од 26. до 28 априла бити домаћин Ф4 турнира. За место на Ф4 турниру бориће се екипе Уникахе, Тофаша, Бона, Лудвизбурга, Тенерифа, Перистерија, Мурсије и Промитеаса, које се тренутно налазе у четвртфиналу.

"Причали смо са људима из ФИБА око неких потпуно других ствари, појавила се тема завршнице Лиге шампиона. Они су имали проблеме са Анталијом која је требало да буде домаћин. Лако смо се све договорили, обезбеђени су и сви услови. Сетите се само какве су оцене биле на два претходна Фајнал фора Евролиге која смо организовали. Добили смо чисте десетке, исто ће бити и сада са Лигом шампиона. ФИБА је ипак кровна организација која је видела да је Србија земља кошарке", закључио је Грбовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести