ЕВРОЛИГА: Црвена звезда данас на поправном против Химкија

Нису славно прошли на гостовању Ефесу кошаркаши Црвене звезде и после убедљивог пораза од 85:70 данас већ морају на мегдан шестог кола Евролиге захукталом Химкију.
Dejan Davidovac/Evroliga
Фото: Евролига/Дејан Давидовац

Црвено–бели од 19 часова, у дворани “Александар Николић”, дочекују руску екипу која је у победничком налету и већ је узела меру Панатинаикосу, Бајерну, Макабију и Басконији. С друге стране, Београђани су у великој кризи, како на европској сцени, тако и у регионалној АБА лиги. Игра у Истанбулу против вицешампиона Евролиге не може да радује ни стручни штаб, ни навијаче. Звезда  данас има прилику за поправни.

– Радио сам седам година у Химкију. За тај клуб ме вежу бројне успомене, освојили смо и два трофеја Еврокупа и радујем се утакмици са бившим главним тренером Куртинаитисом. На терену, ипак, нема пријатељства. Много нам је важна ова утакмица и победа. Свесни смо доброг моментума и последњих резултата Химкија, али пред нашим навијачима победа је императив и то на било који начин – рекао је тренер црвено-белих Андрија Гавриловић.

Није Звезда имала времена да се спреми за Химки, јер по повратку из Истанбула само један дан је био на располагању за два тренинга.

– Исти су услови за обе екипе. Химки игра добро ове сезоне, зна се да их предводи Швед, али то је тим који је испуњен одличним играчима на свим позицијама. Довели су Мозгова, Јеребка, Јовића, што говори о њиховим амбицијама ове сезоне. Ми са друге стране морамо да будемо константни,  у неким претходним утакмицама то нисмо били и скупо нас је коштало. Уз велику подршку са трибина и нашу енергију на паркету можемо до доброг резултата – верује  Дејан Давидовац.

 К. Б.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести