Евролига: Барселона савладала Звезду у Београду

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Београду од Барселоне у четвртом колу Евролиге и то пошто су у првом полувремену држали све конце у својим рукама, да би потом у потпуности пали и дозволили гостима да направе преокрет.
crvena zvezda barselona1, fonet
Фото: FoNet

У крцатој дворани „Александар Николић“ црвено–бели које је са клупе водио Андрија Гавриловић, пошто је Милан Томић пре само четири дана поднео оставку, уписали су трећи пораз у европском такмичењу, а четврти у низу ове сезоне. Барса је тако дошла до петог узастопног тријумфа над Звездом, која ће излаз из ове резултатске кризе потражити за викенд у АБА регионалној лиги. Први пут ове сезоне међу првих 12 нашао се и Огњен Кузмић, који се опорављао од тешке саобраћајне несреће. С друге стране, тренер шпанске екипе, Светислав Пешић, био је у проблему јер није могао да рачуна на петорицу играча.

Звезда на почетку није блистала у нападу, али зато јесте у одбрани и управо је из ње градила предност која је у једном тренутку била и 12:6. Барселона је била под притиском и у другој четвртини. Први пут је ове сезоне на паркет истрчао и Кузмић и управо је он својим првим кошем донео двоцифрену предност домаћину, да би Фаје тројком повећао на максималних 13 разлике (33:20). На минут до полувремена имала је Звезда девет поена вишка, али Барса серијом 6–0, уз тројку у последњем нападу, стиже до 36:33. Било је тесно и у наставку. Уследио је налет гостију које је предводио незаустављиви Миротић и у његовој режији је и дошло до преокрета када је Барса повела први пут на мечу (46:44) и то четири минута до истека треће деонице. Звезда је потпуно изгубила контролу меча, што је шпанска екипа знала да искористи. Дејвис је везао пет поена, Кјурик је погађао из немогућих позиција и Барселона је у последњих 10 минута ушла са осам поена вишка (57:49). Катастрофална игра Звезде наставила се и у четвртој четвртини, играчима ништа није полазило од руке, а ситуација на семафору се преокренула и сада су Шпанци имали двоцифрену предност (65:55) и отворен пут ка победи, којом су уз ЦСКА из Москве једини задржали максималан скор.

К. Б.

Фото: FoNet

Црвена звездаБарселона 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 6.400, судије: Латисевс, Бисанг, Ковалски.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 2, Човић, Браун Л. 6, Перпероглу 6, Давидовац 7, Лазић, Фаје 5, Добрић 7, Гист 7, Џенкинс 3, Симанић 8, Оџо 7.

БАРСЕЛОНА: Дејвис 14, Ханга 8, Смитс 5, Пустовји, Ориола, Абринес 1, Хигинс 5, Кјурик 13, Болмаро, Мартинез, Миротић 21, Томић 4.

Сутра

Жалгирис – Лион (19)

Алба – ЦСКА (20)

Армани – Фенербахче (20.45)

Басконија – Олимпијакос (21)

Миротићу овације Звездиних навијача: Хвала за помоћ

Најбољи кошаркаш Барселоне Никола Миротић добио је овације навијача Црвене звезде, уз истакнут транспарент "Никола Миротић - знамо и хвала за помоћ Србима широм српских земаља".

Миротић је у хали "Александар Николић" више пута поздрављен аплаузима са трибина и скандирањем његовог имена, као и песмом "Црна Гора и Србија то је једна фамилија".

Шпански репрезентативац, рођен у Подгорици, више пута истакао се хуманим гестовима у помоћи Србима у изградњи кућа.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести