ФК ВОЈВОДИНА ОСТАЈЕ БЕЗ СВОГ КАПИТЕНА Никола Чумић у Рубину

Три дана пре истека прелазног рока фудбалера, из кругова блиских ФК Војводина стиже информација да ће капитен тима Никола Чумић каријеру наставити у руском Рубину из Казања. Према истом извору реч је о трансферу вредном милион и по евра.
cumic1
Фото: Л. Бакмаз/Никола Чумић

Сам Чумић није желео ни да потврди нити да демантује ту вест, али је рекао да још ништа није потписао. Извесно је, међутим, да су за услуге најбољег играча Војводине у претходној сезони летос стизале понуде у милионским износима са различитих меридијана. Овога пута, прилика да ангажманом у Казању реши егзистенцију, била је снажнија и изазовнија од жеље Новосађана да свог капитена и љубимца фудбалских поштовалаца у Новом Саду задрже до краја уговорне обавезе, потписане до јуна 2025. године.

Никола Чумић је у Војводини одиграо 41 утакмицу. Постигао је 16 голова и седам пута је асистирао саиграчима приликом постизања голова. У међувремену, на позив селектора Драгана Стојковића, постао је члан српске репрезентације. На завршни разговор у Казању, у клубу некадашњег Војводининог члана Игора Вујачића, који би требало да прецизира услове сарадње и резултира потписом трогодишњег уговора, Чумић путује сутра.

Пре њега, Војводину су напустили: Милан Мајсторовић (Динамо, Москва), Јован Милошевић (Штутгарт), Урош Кабић (Ц. звезда), Вељко Симић (Омонија), Мирко Топић (Фамаликао), Немања Николић (Партизан),  Немања Љубисављевић (Макаби Реина), Никола Симић (ТСЦ), Александар Буснић (Визела), Милан Видаков (Раднички К.), Мамаду Траоре (Муитер) и Ив Барај (Маритимо).

Л. Б-з 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести