Кошаркаши Војводине на турниру у Мркоњић Граду

Кошаркаши Војводине отпутовали су данас рано ујутру у Босну и Херцеговину, где ће у наредна два дана учествовати на међународном турниру, на ком осим Новосађана и домаћег Мркоњић Града учествују и екипе Братунца, те словеначког Тајфуна из Шентјура.
 Filip Socek, foto: F. Bakić
Фото: Филип Соцек, фото: Ф. Бакић

Управо са словеначком екипом данас од 17,30 изабраници Филипа Соцека  сасатају се у првом мечу, док други пар чине домаће екипе Мркоњића и Братунца, чланови босанскохерцеговачке кошаркашке Премијерлиге. У петак, снаге ће одмерити победници и поражени у првим утакмицама.

-Ово ће бити озбиљна провера пред почетак првенства у Кошаркашкој лиги Србије, које за нас стартује 6. октобра утакмицом у Новом Пазару. У суштини сам задовољан како је протекао досадашњи ток припрема, али су поједини играчи последњих недеља имали лакше повреде, које су их по неколико дана одвајале од тренажног процеса. Управо због ситних повреда са нама не путују Бировљев и Мајсторовић – реферише тренер Војводине, Филип Соцек.

Новосадски кошаркаши су до сада имали четири провере, два пута против Дунава из Старих Бановаца, те по један меч против ФМП-а и ОКК Београда. Црвено – бели су оставили солидан утисак, а турнир који почиње данас нова је прилика за брушење форме пред трку за бодове у КЛС, у којој Војводина жели да понови прошлогодишњи успех и пласира се у Суперлигу.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести