Кошаркаши Звезде победили Сплит у АБА лиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде били су бољи од Сплита у 26. колу АБА лиге, након равноправне игре у прве три четвртине.
p
Фото: Vrhunska partija Petruševa/ABA liga (D. Stjepanović)

Уколико се нешто лежерније и опуштеније уђе у сусрет, то може да буде незгодно у регионалном такмичењу, што се доказало и овај пут. Сплићани су на почетку међутим били у инфериорном положају у односу на црвено-беле. Београђани су одличном игром, како у одбрани, тако и у нападу, дошли до предности од 18:7.

Посебно је истакнут био Петрушев у том периоду, у којем се чинило да домаћи контролишу сусрет. Ипак, убрзо је гост дошао до даха и пришао на само минус два, серијом 14:5. Од тада, дуел се компликује за клуб са Малог Калемегдана. Кош за кош играло се до краја полувремена и ниједан тим није успео да дође до значајнијег суфицита. Иако су Сплићани преко Саливена поравнали средином другог квартала, Звезда је била та која је нешто задовољнија отишла на одмор од 15 минута, пошто је водила три разлике.

Тишма је тројком у трећем кварталу довео Сплиту вођство и то је био последњи аларм за Ивановићеву екипу да мора да се пробуди, иначе ће прво место и математички отићи у неповрат. То се на крају није десило, пошто се бранилац трофеја уозбиљио, дошао до двоцифрене предности и лако привео меч крају.

В. М. П.

Црвена звезда – Сплит 83:74 (23:21, 16:15, 24:25, 20:13)

БЕОГРАД: Дворана „Александар Николић“, гледалаца: 6.300, судије: Недовић, Арсенијевић, Перић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилдоза 3, Лазаревић 4, Кампацо 9, Митровић, Лазић 3, Мартин 6, Добрић 5, Ивановић 2, Илић 7, Недовић 15, Марковић 4, Петрушев 25.

СПЛИТ: Саливен 18, Гиздавчић, Калајџић 10, Тишма 8, Руњић 4, Вуко, Шортерс 21 (6ас), Јукић, Перкушић, Нелсон 13.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести