Кошаркашице Новосадске ЖКА једва чекају повратак на терен

Кошаркашице Новосадске ЖКА завршиле су регуларни део Прве лиге Србије као шести на табели.
zka lena 2
Фото: Капитен ЖКА Лена Радуловић, фото: Дневник

У доигравању је требало да играју против Црвене звезде, али је због пандемије коронавируса такмичење прекинуто и за сада није познато да ли и када ће се наставити. Тренер Весна Џувер каже да је веома задовљна, с обзиром да јој је ово прва сезона како води тим.

- Девојке са мало и без прволигашког искуства су показале да могу да се носе са искуснијим екипама. Било је и лошијих издања, али је на крају све испало како треба – шесто место у лиги и завршница купа – рекла је Џувер.

Кошаркашице још увек нису почеле са тренингом, пошто чекају одлуку Кошаркашког савеза Србије о наставку такмичења, али ће се највероватније већ сутра окупити.

- У контакту сам са играчицама, што порукама, што телефонским разговорима. Девојке једва чекају наставак такмичења и нове обавезе  – истакла је Весна Џувер.

Капитен ЖКА Лена Радуловић каже да је циљ у протеклој сезони био опстанак, с обзиром да је тим драстично промењен и подмлађен.

- У екипи смо имали свега неколико искуснијих играчица, док је осталима ово био први сусрет са сениорском кошарком, тако да је за нас шесто место велики успех – рекла је Радуловићева.

Карантин због пандемије је, како каже капитен, веома тешко пао играчицама.

- Сезона се изненада завршила пре времена, што представљло за све нас а велики проблем. Свака од нас је као и сваки спортиста одржавала  физичку снагу, али смо остале жељне тренинга и наставка такмичења за што бољи пласман. Следеће сезоне ће вероватно и даље младе играчице чинити окосницу екипе. Имамо више искуства у односу на претходну годину, па ће самим тим рад и амбиције бити подигнути на виши ниво. Само да нас послужи здравље и крећемо у нове победе – рекла је Радуловићева.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести