Кошаркашице Србије играју против Турске на отварању ЕП у Љубљани

МИНХЕН: Женска кошаркашка репрезентација Србије играће 15. јуна против селекције Турске у Љубљани првог дана Европског првенства, саопштио је европски огранак Међународне кошаркашке федерације (ФИБА).
kosarka
Фото: pixabay.com

ФИБА Европа је данас објавила комплетан распоред такмичења на ЕП за кошаркашице које ће бити одржано од 15. до 25. јуна у Словенији и Израелу.

Србија ће први меч у групи Д на ЕП одиграти 15. јуна од 15 сати против Турске. Изабранице селекторке Србије Марине Маљковић ће се у другом колу 16. јуна састати са Словачком од 20.45 сати. Србија ће последњи меч у групи одиграти 18. јуна од 15 часова против Мађарске.

Првопласиране селекције из сваке групе избориће пласман у четвртфинале. Другопласиране и трећепласиране репрезентације из сваке групе играће један квалификациони меч за пласман у четвртфинале ЕП.

Квалификациони мечеви за пласман у четвртфинале на програму су 19. и 20. јуна, а четвртфинала су 22. јуна. Полуфинала и два меча поражених у четвртфиналима, који ће се борити за пето место које води на Олимпијске игре, заказана су за 24. јун. Мечеви за пето и треће место, као и велико финале, биће одиграни 25. јуна.

Србија брани титулу на ЕП, пошто је пре две године у финалу у Валенсији победила Француску 63:54.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести