НАГЕТСИ И Никола Јокић РАЗБИЛИ ЛЕЈКЕРСЕ и Леброн на ТОП ЛИСТУ НАЈЛОШИЈЕГ

После преокрета, кошаркаши Денвер Нагетса остварили су и трећу победу у плеј-офу против Лос Анђелес Лејкерса, а овога пута било је 112:105. Уз то, нову сјајну партију приказао је српски кошаркаш Никола Јокић, који је стао на корак од трипл-дабла.
1
Фото: Танјуг/AP Photo/Jack Dempsey

Српски кошаркаш поново је предводио свој тим, а сусрет је завршио са 24 поена, 15 скокова и 9 асистенција. Поред њега, истакли су се Гордон са 29 поена и 15 скокова, као и Џамал Мареј који је уписао 22 поена уз 9 асистенција.

Са друге стране, Ентони Дејвис је био најефикаснији са 33 поена и 15 скокова, док је Леброн Џејмс уписао 24 поена, 5 скокова и 8 асистенција.

Ни једанаести пут у низу Лејкерси нису успели да славе против тима из Колорада који је новим тријумфом најавио нову "метлу", слично прошлој години када је било 4:0. Занимљиво, Леброну се никада раније није десило да од једног тима изгуби десет пута у низу, а управо то су успели Јокић и Нагетси.

Фото: Танјуг/AP Photo/Jack Dempsey

Сам почетак није најављивао овакав исход, али, Нагетси су показали зашто су шампиони лиге. Стрпљиво, организовано и моћно! Тако би најбоље могла да се пише игра Денвера и велики преокрет.

Од старта меча у Крипто Арени, Лејкерси су показали да желе "освету" за десет везаних пораза. Сам почетак меча обележила је јака одбрана домаћина, из којих су долазили контранапади и закуцавања. Погађали су Хачимура, Дејвис, а онда је снажно закуцао и Леброн, па је врло брзо предност Лејкерса била 8:0. Овакво стање ствар на терену био је јасан сигнал за "аларм", па тренер Денвера Мајк Мелоун одмах тражи тајм-аут.

Напад Нагетса једноставно није функционисао, а то су Лејкерси користили да увећају предност. Ипак, средином деонице "пробудио" се Никола Јокића који је додавањима и поенима зауставио налет ривала. Али, тако је било само до краја деонице, пошто се Дејвису и Џејмсу прикључио и Ривс па Лејкерси долазе до +10 и 33:23.

У наставку, тренер Мелоун одлучио је да одмори Јокића и оставља га на клупи. Тако, Мареј је остао у игри и постиже своје нове поене за -7 и 39:32, после којих одмах реагуј тренер Лејкерса Дарвин Хам и тражи тајм-аут. Средином деонице, Јокић се вратио на паркет и одмах је унео нову енергију на паркет, па Лејкерси одлазе на 43:37.

Од тог момента, поново се разиграо Никола Јокић. Својом енергијом покренуо је свој тим који игра много боље, пре свега у одбрани, и тера ривала на неколико нерезонских шутева. Тако, мало по мало, долази до поена, а после контранапада на 3 минута до краја полувремена прави серију од 6:0, за 47:43 и само -4.

До полувремена, у првом плану је био невероватни Гордон који уписује 14 поен, а има и девет скокова. Својим поенима одржао је заостатак свог тима за Лејкерсима од -4, 53:49.

У наставку, уследио је фуриозан старт Нагетса и четвртина коју су добили 34:22 за потпуни преокрет. Одмах су направили серију од 9:2, изненадили Лејкерсе и повели први пут на мечу 58:55. Тренер Дарвин Хам је настојао да тајм-аутима "продрма" своју екипа, али ништа није променило. Невероватни Гордон је "терорисао" кош Лејкерса, а после додавања Јокића за Мареја, и нове тројке, Денвер одлази на +6, 67:61. Ни до средине деонице ништа није полазило за руком Лејкерсима, али јесте Денверу! Одлична акција у којој је Јокић украо лопту, потом додао до Мареја, који проиграва расположеног Гордона доноси Денверу највећу предност на мечу од +8.

У овом периоду, потпуно се разиграо и Јокић који је најавио нови трипл дабл, пошто је на крају треће деонице имао 16 поена, 11 скокова и 8 асистенција.

До краја, Денвер је наставио са одличном игром. Тако, на 5 минута до краја имали су +12, а предност су задржали до крја меча за нови тријумф.

Телеграф

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести