Обрадовић: Све је било добро од првог до последњег минута

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је задовољан победом против Виртуса (90:62) у мечу четвртог кола Евролиге.
o
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Кошаркаши Партизана су вечерас после три пораза остварили први тријумф у Евролиги. Утакмици је присуствовало више од 16.000 навијаца.

Желим да кажем прво да је атмосфера била сјајна. Хвала људима што су дошли и дали нам енергију. Све је било добро од првог до последњег минута. Овога пута је исход био различит у односу на Армани. Свесни смо тога да смо пропустили две одличне прилике против Басконије и Арманија. Окрећемо се ономе испред нас. Свака утакмица се заборави, извуку се поуке, анализирали смо тај меч против Арманија. Могло је да буде 3-1, али и 1-3, тако је, како је, рекао је Обрадовић на конференцији за медије после меча.

Партизан је прву четвртину добио резултатом 27:11.

Евидентно је да смо почели агресивно, направљена је пристојна разлика захваљујући енергији и доброј одбрани. Користили смо све што имају играчи, попут квалитета. Играли смо стрпљиво, направили смо разлику, било је течније, успели смо сваку четвртину да добијемо. Користили су да притискају лопту, да играју агресивно. Мислим да смо добили једну добру екипу. Честитам кошаркашима на утакмици коју су одиграли. Све ствари које сам видео у статистици су евидентне. Ово ће утицати на самопоуздање у наредним утакмицама, додао је тренер Партизана.

Партизан ће у наредном колу Евролиге на свом терену играти са Жалгирисом.

Жалгирис је тек за седам дана, ми прво имамо Морнар у АБА лиги и овог момка који даје преко 40 поена. Они су показали да играју одлично и имају кошаркаша који доминира у АБА лиги. Сву своју енергију и концентрацију ћемо да усмеримо на меч са Морнаром, а онда ћемо да мислимо на Жалгирис, навео је Обрадовић.

Обрадовић је истакао не воли да хвали појединце, али је додао да је срећан због добре игре Џејмса Нанелија.

Он је одиграо добро, али и тим. Сви играчи су дали допринос, слажем се да је Џејмс одиграо добро. Ја њега добро знам, само треба да одиграмо тако. Тек се седми меч завршио у овој сезони, имамо још 53. Ако погледате минутажу вечерас, другачије је у односу на прошли сусрет, подсетио је тренер Партизана.

Обрадовић је навео да Јам Мадар има потенцијал.

Паметан је момак, дао је тон одбрамбеној игри. То је за нас било веома важно. Одреаговао је како је одреаговао. За плејмејкера је искуство важно. Све што је играо овде је важно за њега, показује ствари које су боље. Не може да се задовољава и да буде неко ко ће да каже да је одиграо добро, па да одмара. Треба да буде посвећен, не он, него и сви остали играчи. Све што важи за Мадара, важи и за Тристана Вукчевића, Балшу Копривицу, па и за Уроша Трифуновића и Грегора Гласа. Млади момци, добиће минутажу, зависи од њих, закључио је Обрадовић.

 

Скариоло: Прва четвртина одлучила меч против Партизана

Тренер кошаркаша Виртуса Серђо Скариоло изјавио је да је Партизан заслужено стигао до убедљиве победе у мечу четвртог кола Евролиге.

Пре свега желим да честитам Партизану на победи и њихових 16.000 навијача који су имали велику важност у овој утакмици, гурали су своје играче да играју што боље. Прва четвртина је била пресудна, направила је разлику, поготово Џејмс Нанели и Јам Мадар су били незаустављиви за нашу одбрану. Много смо журили, промашивали отворене шутеве, нисмо ишли до краја и та разлика која је направљена у првој четвртини је решила меч. Ми смо се борили, направили смо неке грешке, а онда је у последњој деоници било јасно да могу да уведем и неке друге играче, рекао је Скариоло на конференцији за новинаре после утакмице.

Он је признао да је његов тим морао боље да одигра вечерашњу утакмицу.

Желим да похвалим Партизан јер је играо јако добро, сталожено и одлучно, имао је свој стил, играо је добру, физичку одбрану. Истовремено, мислим да иако смо касно кренули са изградњом тима, мислим да смо ипак могли да се покажемо далеко боље, да се боримо више на скоку, да изаберемо неке шутеве боље, да избегнемо многе изгубљене лопте. Било је неких ствари које су објективно одлучиле уз Партизанов напор, додао је тренер Виртуса.

На овом мечу српски кошаркаш у дресу Виртуса Милош Теодосић није успео да се упише у стрелце.

Теодосић је пропустио читаву предсезону и лето, јер није играо са националним тимом. Пре него што је играо први меч проше недеље, претходну му је био у јуну. То је за ветерана много времена неактивности када је у питању игра. Не знам када ће бити 100 одсто спреман, може да нам да неке добре минуте, нећемо га користити 30 минута. Имамо друге играче ту, користимо његов ИQ, не можемо да га преоптеретимо и да страхујемо од повреда, навео је Скариоло.

Он је потом објаснио који су циљеви Виртуса у овој сезони у Евролиги.

Ово је прва година Виртуса у Евролиги после доста година, сви морају да се прилагоде од мене, навијача, да Евролига пре 50 година није иста као данас. Ниво физикалности сада је огроман. Желимо да будемо у групи тимова који неће испасти из трке за плеј-оф рано. Желимо да се боримо, да имамо то да гурамо за плеј-оф до краја. Немогуће је изабрати два тима који ће одмах испасти. Многи ће бити добри и неће успети, али морате да се борите, нешто што нисмо урадили вечерас. И да то радимо до краја. Прошла сезона је била цела тешка у Еврокупу, у финалу смо на крају победили и били смо јако срећни што смо учествовали. Врло је рано да кажемо шта ће се десити. Идемо утакмицу по утакмицу, закључио је Скариоло.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести