Партизан жели први пораз Звезде у АБА лиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас од 17 сати у хали “Александар Николић” играју први овосезонски вечити дерби у 9. колу АБА лиге.
kosarka aba liga
Фото: Tanjug (T. Valič, ilustracija)

Звезда дерби чека с перфектним скором у регионалном такмичењу, 8-0, док Партизан има половичан скор 4-4, али резултати и улоге фаворита никада нису били мерило уочи највеће кошаркашке утакмице у Србији.

Дуел ће обележити и тренери-дебитанти у дербијима, Андреа Тринкијери са црно-беле стране и Милан Томић са црвено-беле.

Увек сањаш да будеш на клупи меча Партизан - Црвена звезда и Панатинаикос - Олимпијакос. Ако би се снимио филм, то је то, нема треће. Пуно сам слушао, причале су се бајке о дербију, али не желим да филозофирам, већ да доживим тај осећај. Уживаћу сваке секунде како бих једног дана причао деци. Ја сам из Милана, Миланез, и знам шта је дерби, рекао је Италијан у најави меча.

И тренер Звезде Милан Томић зна шта су дербији, јер је дуго био помоћник у Олимпијакосу.

Дерби је специфична утакмица, али ми знамо наш циљ. Потребно да се одигра борбено, али са пуно памети у оба правца. Играмо пред њиховом публиком и неопходно је да одиграмо ангажовано, борбено са 120 посто, не 100 посто, а концентрација мора да буде на максималном нивоу, рекао је Томић.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести