ПОСЛЕ ПОБЕДЕ КОШАРКАША ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ СЛОБОДЕ: За корак ближи титули

Кошаркаши Војводине савладали су Слободу у Ужицу (81:74), чиме су прекинули низ ривала од шест узастопних тријумфа и уједно се учврстили на лидерској позицији домаћег шампионата.
1
Фото: Милош Исаков-Ковачевић током тајмаута у Ужицу, фото: КК Војводина

На тај начин, приближили су се трону и даље зависе само од себе самих и, како ствари стоје, шест победа до краја првенства дели их од освајања титуле.

Бек црвено-белих Петар Ракићевић био је један од најефикаснијих и, са 14 постигнутих поена, допринео слављу свог тима.

– Увек је тешко када играмо у Ужицу, пред великим бројем гледалаца, тако да смо и овог пута имали тежак задатак. Упркос свему, успели смо да контролишемо ритам утакмице, имали смо у неким тренуцима успоне и падове, али то нам није пореметило темпо игре. Надскакали смо ривала у оба правца, постигли много поена из контранапада, мало смо их успорили и мислим да смо заслужено победили – објаснио је Ракићевић.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић био је задовољан партијом свог тима.

– Важна победа остала је иза нас, остварена против веома доброг противника. Зауставили смо њихову транзицију и успоставили рано контролу скока, што је било веома важно за даљи ток сусрета и контролу ритма. Честитке играчима и хвала нашим навијачима на подршци. У четвртак играмо против Радничког код куће, било би лепо да подршка поново буде ту и да, сви заједно, направимо још један корак ка титули у КЛС-у – навео је стратег Новосађана.

В. М. Петровић

Резултати 24. кола

Чачак 94 – Здравље 92:61

Раднички – Младост 79:70

Нови Пазар – Вршац 85:94

Златибор – Динамик 82:76

Тамиш – Металац 97:95

Слога – ОКК Београд 82:70

Џокер – Спартак 80:84

Слобода – Војводина 74:81

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести