ПОСЛЕ ПОБЕДЕ КОШАРКАША ВОШЕ Да је свако као Марко

Свеприсутност, како на паркету, тако и ван њега. Изражена улога лидера, велика мотивација, безрезервна подршка саиграчима, као и велика жеља, без обзира на допринос на паркету. Било да убаци 20 поена, или да подели девет асистенција, спреман је да одигра улогу потребну његовом тиму да победи. Капитен Марко Љубичић је симбол Кошаркашког клуба Војводина.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Против Златибора у последњем колу АБА 2 лиге засијао је са 22 поена (4/4 тројке), од чега је посебно импозантан био у четвртој четвртини, када је погоцима са дистанце пресудио ривалу у великом дербију, донео свом тиму победу са 83:75 и друго место пред плеј-оф другог ранга регионалног шампионата.

Љубичић је подсетио колико је значајан тиму Милоша Исаков-Ковачевића. У 37. години заличио је на оног плејмејкера из Ендеса лиге, када је бранио боје Манресе, успут будећи носталгију и у хрватским медијима, због времена проведеног у  Цибони. И тада је Вошин капитен имао неколико "клач" момената, када је тројкама решавао захтевне абалигашке окршаје.

– Марко Љубичић дао је кључни импулс својој Војводини за победу против Златибора. Паметан и смирен бек са изврсним шутем, којег памтимо из периода док је играо у Цибони. "Клач" Марко! 22 поена, три скока и три асистенције за мање од 18 минута игре !!! – био је коментар хрватског новинара Жељана Бранице.

Статистички параметри су у овом случају били на високом нивоу, због чега је симултанка Љубичића још више дошла до изражаја. Међутим, далеко од тога да је то комплетан утисак који капитен приступом на терену, али и на клупи оставља из утакмице у утакмицу, као прави пример саиграчима. Због тога, битно је да га остатак екипе до краја сезоне испрати. У том случају, Новосађанима ће бити лакше да дођу до жељених циљева.

В. М. Петровић


Следи Чачак 94

После велике победе над Златибором, кошаркаше Војводине већ у среду очекује сусрет против Чачка 94 у гостима, који би могао да буде кључан, када је реч о борби за титулу у Кошаркашкој лиги Србије. О томе је говорио тренер црвено-белих Милош Исаков-Ковачевић.

– За нијансу смо били бољи од Златибора. Дефанзивним притиском на лопту почетком треће четвртине наметнули смо ритам, који је нама више одговарао. Трећа победа и друго место пред завршницу, односно разигравање. Враћамо се сада кући где ћемо се посветити Кошаркашкој лиги Србије и гостовању у Чачку, јер то нам је једна од најважнијих такмица до краја сезоне – рекао је Исаков-Ковачевић.


АБА 2 лига - 13. коло

Сутјеска – Борац (БЛ) 75:83

Пелистер – Спартак 88:81

Хелиос – Подгорица 76:75

ТФТ Скопље - Шибенка 76:89

Златибор – Војводина 75:83

Ц. јуниор – Шенчур 76:81

Широки – МЗТ 82:79

Четвртфинале плеј-офа

Спартак - Хелиос

Широки - МЗТ

Војводина - Сутјеска

Златибор - Подгорица

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести