Рађа: Србија најозбиљнији конкурент за сам врх

БЕОГРАД: Легендарни кошаркаш Дино Рађа рекао је да репрезентација Србије један од најозбилњих кандидата за једну од медаља на Светском првенству у Кини.
radja, youtube
Фото: Youtube Printscreen

"Објективно гледано, постоји пет или шест екипа које су ту више, мање равноправне, где свако сваког у једној утакмици може да добије. Поготово када се уђе у елиминационе утакмице, ту је свако сам. Шпанци, Французи, Литванци, сви они знају да играју, не може се нико подценити. Ипак, Србија има врхунске квалитете и сигурно може да конкурише за медаљу", рекао је Рађа.

Некадашњи центар Бостон Селтикса, члан Куће славних и освајач светског злата са Југославијом у Аргентини 1990. године, истакао је да би требало обратити пажњу на четвфиналне утакмице које увек доносе изненађења, али да Србија упркос свему томе најозбиљнији конкурент за сам врх.

"Имате селектора Ђорђевића који је врхунски стручњак и у кога имате поверења и треба му препустити да бира начин игре. Зна шта ради, изградио је добру атмосферу у тиму", рекао је Рађа и осврнуо се на то какав одбнос данас има са Ђорђевићем.

"Ми смо један ниво изнад пријатеља. Знамо се 35-36 година, још из тих неких клиначких дана и тај однос није поремећен до дан-данас. Увек ми је драго да га видим и изгрлим. Тако је било и недавно када нас је повезала реклама за Лашко пиво".

Рађа је истакао да је био уверен да ће Ђорђевић имати успеха у тренерском послу.

"Знао сам да ће бити велики тренер, јер је такав био и као играч. Знао сам и за Жељка Обрадовића. Једноставно, видиш кад неко нагиње ка тренерској каријери, једноставно то је тако, види се из авиона. Тако да нисам никад сумњао да ли ће он бити успешан или не. Пратим све шта ради, није сад да сам скроз у томе, али пратим. Све своје пријатеље пратим у свим ситуацијама у којима могу, то ми је некако нормално", објаснио је Рађа, који навео да Богдан Богдановић има простора за напредак и могућност да остави знајачан траг у НБА лиги.

Светско првенство у Кини почиње у суботу и траје до 15. септембра, а Србија се налази у групи са Италијом, Филипинима и Анголом.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести