РИКИ РУБИО: Још сам у процесу опоравка, кошарка је велики део мене

БАРСЕЛОНА: Шпански кошаркаш Рики Рубио изјавио је да се осећа боље него прошле године али да се још увек налази у процесу опоравка.
youtube.com/B ZONE
Фото: youtube.com/B ZONE

Рубио ће тренирати у наредном периоду са екипом Барселоне, саопштио је данас каталонски клуб.

Рубио (33) је у августу прошле године објавио да је одлучио да направи паузу у професионалној каријери због проблема са менталним здрављем. Он је имао уговор са Кливлендом до 4. јануара ове године.

"Најежим се када помислим на дане када је све било мрачно. Нешто ми је помутило ум, нешто преко чега нисам могао да пређем. Сада сам много бољи. Одувек сам покушавао да будем позитиван, али понекад сам лагао себе. Говорио сам себи да не могу да се осећам на одређени начин, јер би ме то спутавало. Али, ако лажеш себе, то ти се на крају врати. То се и мени десило. Морате да будете искрени према себи", истакао је Рубио за Атлетик.

Он је додао да повреде нису утицале на одлуку о одмору.

"Тај 30. јул је једна од најтежих ноћи у мом животу. Мој ум је отишао на мрачно место. Последња повреда у Кавсима је била веома тешка, али она ме није довела до тога. Мале ствари су биле те које су се током година окренуле против мене. Надам се да није дефинитиван крај, али желим да видим да ли ми је стварно боље. Знам да ће све бити другачије. Прво ћу размислити о себи. Још сам у процесу опоравка, био је то велики шок. Али, знам да је кошарка велики део онога што јесам", закључио је Рубио.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести