Симоновић и Митровић: Слушајте упуства и памет у главу

БЕОГРАД: Српски кошаркаши и бивши капитени Црвене звезде Марко Симоновић и Лука Митровић апелују на све да се придржавају правила током епидемије вируса корона.
zvezda
Фото: КК Црвена звезда

Симоновић и Митровић играју у шпанским клубовима Уникахи и Манреси, а Шпанија је тренутно једно од највећих заришта вируса корона.

"Уведеној је ванредно стање практично у већини земаља Европе и света. Нећу много о ситуацији, она је свуда јако тешка, погодила је свакога. Ту нема разлике за било кога, било који земљу. Оно што је много важније и желим овом приликом да апелујем на све да се придржавају свих правила, ситуација је крајње, крајње озбиљна, нимало пријатна. У Шпанији је изузетно тешка ситуација, овде смо буквално затворени у становима по 24 сата. Нема мрдања, само одлазак у продавницу и одмах назад у стан. Али, за поцетак, сви морамо да се придржавамо апела и дистанце, очигледно да другог решења нема", рекао је Симоновић за сајт КК Црвена звезда.

Митровић истиче да је у Шпанији сам, пошто су му девојка и породица у Србији.

"Овде сам "сам са собом" и ове околности приморале су ме да радим неке ствари мало више, да кувам, учим шпански језик. Оваква врста изолације, колико год је тешка, али и неопходна не дозвољава превише тога. Време осим кућног тренинга проводим гледајући филмове, серије, прочитам неку књигу, али бих желео нашим људима да поручим још нешто - да буду паметни, да буду одговорни, да слушају и придржавају се упустава од људи који су за то задужени, једино тако дисциплиновани можемо да се изборимо са овим проблемом. Памет у главу", рекао је Митровић.

Кошаркаш Уникахе објаснио је да и како спортисти проводе време које представља нагли и неприродни прекид за људе који су свакодневно тренирали и имали другацији ритам.

"Ово је нека нова ситуација, поента је како успети како одржати спрему макар на неком нивоу. Јако је тешко, верујем свим спортистима, користимо све справе у кућама, импровизујемо да направимо неки тренинг, нашао сам и неки нови начин, пошто нам је дозвољено да изадемо једном дневно, нашао сам нови начин - ранац на леда, ставим маску, рукавице и трчим до продавнице која није баш близу и враћам се назад са намирницама назад. То је нека свакодневна рутина у овој тешкој ситуацији, у којој су неке друге ствари сада много важније", рекао је Симоновић.

Играч Манресе навео је да људи из клуба се труде максимално да остану позитивни, иако је ситуација у Шпанији веома тешка.

"Набавили смо неке реквизите за кућне тренинге, на вези смо са кондиционом тренером, трудимо се да останемо физицки спремни, јер гледајући дужину свега овога, не можете баш да ускочите на терен или у пуни тренинг".

Симоновић и Митровић на крају су имали заједничку поруку за све:

"Молим вас останите у кућама, ситуација је изузетно озбиљна и тешка. Уколико се будемо придржавали свих апела и савета, искрено се надам да се ускоро видимо поново на терену".

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести