Стојковић: Морамо да издржимо, фудбал неће нигде побећи

БЕОГРАД: Голман Партизана Владимир Стојковић изјавио је да му у периоду изолације због вируса корона недостаје фудбал, али да је сада најбитније здравље.
stojkovic
Фото: Танјуг (видео)

"Ја памтим и ''99, када смо били бомбардовани и за то време казем - не поновило се. Сирен, па склониште... Да не кажем да се сећам и 1991, 1992. кад је почео рат у Босни. Сигурно да недостаје фудбал, јер је ово специфицна ситуација јер смо стално у кући и биће чак и дуже од сваке наше зимске,односно летње паузе... Најбитније је здравље и сви ћемо испоштовати одлуку Владе Србије и надлежних, а фудбал неће нигде побећи. Биће ту и кад све прође", рекао је Стојковић у интервјуу за клупски сајт.

Голман црно-белих објаснио је и да време у изолацији проводи играјући се да децом.

"Са децом слажемо коцке, читамо причице, бојимо, играмо се питалица, дечијих квизова. Пуни су енергије, напоље не можемо да излазимо, па се играмо свега што траже...", рекао је Стојковић и додао да у кући ради превентивне вежбе од повреда и снага.

"Не можемо много да се импровизујемо, док не будемо могли да изађемо напоље. Немам превише справа, али доста може да се уради и са својом тежином и да вам помогну неки елементи из куће".

Стојковић истиче и да планира да се посвети читању, али да то мало теже иде због деце, која су како каже, ту кад год покуша да се изолује.

ФК Партизан јуче је саопштио да ће играчи, управа и спортски сектор донирати помоћ Влади Србије у борби против вируса Ковид 19.

"Драго ми је да су сви играчи тај предлог оберучке прихватили и одрекли се дела плате како би помогли дрзави и нашем народу који је сад у проблему и у болницама. Апелујем на све људе да помогну на било који начин, да ли је то финансијски или тако што ће помоћи да се однесе храна пензионерима. Најважније да се дрзимо правила, да будемо у карантину и чак и кад је дозвољено да што мање шетамо, осим оно што је неопходно за свакодневни живот. Морамо да издржимо, јер што се више будемо придржавали,то ће брзе проћи", рекао је Стојковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести