Србија испратила Соњу и Јелену у репрезентативну пензију

БЕОГРАД: Легендарне кошаркашице Србије Соња Васић и Јелена Брукс вечерас су имале свечани опроштај од националног тима пред публиком у београдској хали спортова "Ранко Жеравица".
k
Фото: Tanjug/ Strahinja Aćimović

Пред многобројном публиком, Васић и Брукс су од Кошаркашког савеза Србије (КСС) добиле урамаљене дресове са бројем одиграних утакмица у дресу репрезентације, које су им уручили председник КСС Предраг Даниловић и потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић двема репрезентативкама за све успехе и медаље захвалио је у име државе, Владе Србије и ресорног министарства и поклонио им је цвеће.

Свакако да је мало другачије сада, Јелена и даље игра, за мене је ово дефинитивно тачка. Можда и прилика да се опростимо пред публиком коју нисмо имале у Токију. Најбитније је мени било с ким смо на терену биле тада када смо се опраштале и то ми је било све на месту. То је та екипа с којом смо се ми идентификовале и постале тим коју данас представљају као женску репрезентацију Србије. Ово је само тачка, да се прича заокружи, али реално смо најлепши опроштај имале прошлог лета, рекла је Васић новинарима после свечаности.

Бивша капитенка Јелена Брукс захвалила се свима који су дошли да им одају признање за оно што су урадиле за женску кошарку у Србији.

Стварно је диван осећај бити у Србији, важно да су ту девојке с којима смо проводиле свако лето и све сјајне тренутке. Хвала свима што су дошли, на подрсци, осећај заиста диван, рекла је Брукс.

Две кошаркашице упитане су и за фотографију на којој су усликане с леђа када напуштају терен заједно последњи пут на Олимпијским играма у Токију.

Та слика је била скроз непланирана, неочекивана. Била сам изненађена кад сам је видела. Феноменална је и биће ми једна од најдражих у каријери, рекла је Јелена.

Та фотографија је права и каже да је застава спуштена, последња реч, то је то, додала је Соња.

Фото: Tanjug/ Strahinja Aćimović

Васић и Брукс летос су се опростиле од националног тима, када су тачку на пребогате играчке каријере ставиле на Олимпијским играма у Токију, утакмицом против Француске за бронзану медаљу.

Уз то, Соња је овим мечом завршила играчку каријеру, док Јелена и даље брани боје мађарског Шопрона.

Соња и Јелена са репрезентацијом Србије освојиле су два злата на Европском првенству (2015. и 2021. године), европску бронзу (2019) и олимпијску бронзу (2016).

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести