Стратег кошаркашица 021 Александар Јовановић најбољи војвођански тренер

Првенство у Женској кошаркашкој лиги Србије, утакмицама 10. кола, улази у други део. Као и лане, од војвођанских клубова највише је показао новосадски 021, који тренира и игра у Петроварадину.
Strateg košarkašica 021 Aleksandar Jovanović najbolji vojvođanski trener Foto: privatna arhiva
Фото: Стратег кошаркашица 021 Александар Јовановић најбољи војвођански тренер Фото: приватна архива

После девет кола Новосађанке се налазе на трећој позицији са седам победа, те  су на добром путу да се, као и прошле сезоне, нађу у плеј-офу. Све то је условило да у избору Кошаркашког савеза Војводине стратег 021 Александар Јовановић буде проглешан за најбољег тренера, а капитен тима Јована Адамовић за најбољу кошаркашицу у покрајини. 

- Резултатски морам да будем задовољан, с обзиром да смо већ другу сезону тим са најмањим буџетом у лиги, а налазимо се у врху табеле – каже Александар Јовановић. – Остаје жал због два тесна пораза, на лопту – две. То је вероватно последица скраћеног ростера, с обзиром да су искусније играчице подносиле велики терет, супротно неким правилима тренерског заната. Код појединих кошаркашица се осетила исцрпљеност, стигле су повреде, а и вируси су узели свој данак... Део терета је пао и на младе играчице, које имају талента, али тренутно не могу да изнесу утакмице са квалитетним противницама. Због тога су досадашњи резултати сасвим коректни.

Новосадски тим је поражен на гостовањима од две првопласиране екипе, Краљева и Црвене звезде, док је хала у Петроварадину остала неосвојива тврђава. Тим има квалитет за високе домете, али задовољство шефа струке произилази и због дригих фактора.


Данас гостују Партизану

У 10. колу екипа 021, данас од 19.30, у Земуну гостује Партизану. У 1. колу Новосађанке су убедљиво савладале црно – беле, али се Партизан у међувремену појачао.

-Довели су црно – бели  две солидне играчице на центарским позицијама и неће нам бити лако, с обзиром да смо поново, због повреда и болести, у кадровским проблемима. Ипак, идемо на победу – најавио је Јовановић.


- Поносан сам на девојке, вредне су, посвећене кошарци и коректно се понашају. Знањем и искуством издваја се капитен Јована Адамовић, а остатак екипе је добро прати и уме да искористи њене квалитете и да кад треба преузме одговорност.

Ситуација на паркету је сасвим солидна, не и у клупској каси. 

- За резтултатски искорак нам недостаје још пар квалитетних играчица, али с обзиром на новац којим располажемо - за то нема могућности. У таквим околностима тешко је парирати екипама из врха. Но, наш циљ је пласман у плеј – оф и од њега нећемо одустати.

У клубу се надају да би убудуће  и финанскијаска ситуцаија могла да буде повољнија.

- Добрим резултатима смо скренули пажњу спортске јавности, па и градских структура. Захваљујући помоћи градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића успели смо финансијиски да изгурамо први део сезоне. Остаје нада да ће град у будуће издвајати више новца за развој женске кошарке, која у Новом Саду има велик потенцијал. До тада, ослоњени смо на спонзоре, којима такође дугујемо велики захвалност – рекао је Јовановић.

Д. Кнежић 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести