Тамара и Лара новосадске узданице младе репрезентације Србије

У мађарском граду Шопрону, од 7. до 15. јула, одржаће се Европско првенство у кошарци на ком ће учествовати младе женске репрезентације (У 20), а међу њима и Србија.
lara radulovic
Фото: Лара Радуловић, фото: Дневник

На припреме државног тима, које почињу сутра на Златибору, позване су и две Новосађанке – Тамара Јованчевић, чланица ЖКК 021 и Лара Радуловић из Новосадсака ЖКА. Обе кошаркашице иза себе имају врло добру сезону, па је позив на припреме логичан след ствари. У наредним данима уследиће прва фаза борбе да се нађу на списку од 12 одабраних које ће представљати Србију у Мађарској.

Тамара Јованчевић (крило, 186 цм) ће у септембру напунити 20 година, а минуле сезоне направила је велики искорак у кошаркашкој каријери. Поправила је многе сегменте игре и постала један од ослонаца тима.

„Задовољна сам протеклом сезоном. Пуно ми је значило то што је у тиму бивша репрезентативка Јована Адамовић, од које сам имала прилику много тога да научим. Екипа 021 је у кошаркашкој лиги минуле сезоне била најбоље пласирани војвођански тим у ком има одличних кошаркашица и то је средина где се добро ради. Такође, ја сам и додатно тренирала и то је дало резултат. На позицији крила и крилног центра у младој репрезентацији је јака конкуренција, али моје је да радим, а стручни штаб одлучује о путницама за Мађарску“, каже Тамара Јованчевић.

Фото: Тамара Јованчевић (у средини), фото: Дневник

Њена вршњакиња Лара Радуловић (174 см) игра на позицији бека. Ове сезоне са матичним клубом, Новосадском женском кошаркашком академијом, изборила је повратак међу прволигаше.

„Успеле смо да остваримо план и вратимо се у елиту без изгубљене утакмице. Задовољна сам како је тим играо, као и својим партијама. Драго ми је да сам поново позвана у државни тим, пошто сам и прошле године добила позив, али сам на припреме отишла са незалеченом повредом. Покушаћу да се изборим за пут у Мађарску“, рекла је Радуловићева.

Репрезентација Србије на ЕП у Шопрону налази се у Групи А заједно са Русијом, Немачком и Словенијом.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести