Теодосић: Репрезентација ми је под обавезно

БЕОГРАД: Моја генерација, годину-две старији и млађи, имају то усађено у себи из млађих категорија да је репрезентација под обавезно, рекао је капитен кошаркашке репетезентације Србије Милош Теодосић за Моцарт спорт.
2
Фото: Youtube/ Aljazeera

Теодосић ће на предстојећем олимпијском квалификационом турниру у Београду предводити сениорски национални тим за који наступа од 2007. године.

"Мени је лепо да играм за репрезентацију и уживам у тренуцима које проводимо заједно. Од хотела, припрема, утакмица, дружења... Лично нисам видео себе да прескачем окупљања, а сигурно би ми добро дошло да сам прескочио два, три, цетири окупљања због мог тела и каријере, да сам се посветио тада мало више себи. Али опет, изабрао сам ово што јесам и не желим да придајем неки посебан значај томе што сам играо или не, јер је моја одлука и стојим иза ње, као и свако за себе“, рекао је Теодосић у интервјуу за Можарт спорт.

Српски плејмејкер упитан је и да ли га млађи саиграчи питају око тога како постиже све.

“Не, не питају, нити причамо претерано о томе. Моја генерација, годину-две старији и млађи, имају то усађено у себи из млађих категорија да је репрезентација под обавезно. Можда грубо звучи, али јесте тако. Немаш право да кажеш да нећеш да играш, можеш само да се повучеш као Стефан Марковић што је учцинио због повреде. Не може да се размишља да ли хоћу или нећу“.

Пред свако окупљање репрезентације увек је тема ко може, а ко не да се одазове, има ли изговора или не, а Теодосић је упитан како све то утиче на њега.

“Моје мишљење се годинама мењало по питању тога. Пре свега, свима треба оставити избор, никога не треба терати да игра. Ово је лични став, лични избор. Ако си ту, добродошао си, ако ниси – у реду. То је твој став. Нисмо ми ти који треба било коме од играца који не дођу или имају неких проблема да говоре било шта“, казе Теодосиц и додаје:

“Не треба ни јавност на лош начин да прихвата све то. И нама је тешко када неко не дође. Свако има довољно добар разлог да не буде ту и ми треба само да се помиримо с тим, па да се надамо да ће тај неко да се појави наредне године“.

Осврнуо се Теодосић и на изостанак Николе Јокића из репрезенатције.

"Не могу да говорим из Јокиног угла, јер нисам у његовој кожи. Нисам имао прилику да одиграм толики број минута и утакмица у једној сезони, носити целу екипу... Волео бих да сам могао да осетим и то. Сигуран сам да је он добро размислио и донео коначну одлуку за коју сматра да је најбоља по њега. Између осталог и по тим. Ако је Јокић спреман 100 одсто, онда смо ми на десет степеника изнад, бољи. Ако имамо Јокића који је на 50 одсто – није то то. Нама је потребан Јокић који је 100 одсто спреман, да ли ће играти ове или следеће године, искрено се надам да хоће", каже Теодосић.

“Жао ми је што доста људи осуђује његову одлуку. Могу донекле неке ствари да разумем, али треба да му пружимо подршку. Он је наш амбасадор у САД, неко ко је направио засад сјајну каријеру, треба да има подршку свих нас и целе нације“, закључио је Тедосић.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести