ТРЕНЕР КОШАРКАША ПАРТИЗАНА ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ НА ПИТАЊЕ „ДНЕВНИКА“ Морам да похвалим одбрану

Императив победе није оковао могућности кошаркаша Партизана, који су одличном партијом надиграли Басконију са 87:83, у 30. колу Евролиге и на тај начин повећали шансу да се до краја лигашког дела нађу у плеј-ину елитног такмичења.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Посебно запажени били су Френк Камински са 20 поена и Бруно Кабокло са 18 поена и 13 скокова, као и Матеуш Понитка, који је одиграо одлично у одбрани. Управо то је било једно од питања „Дневника“ тренеру црно-белих Жељку Обрадовићу на конференцији за медије непосредно након утакмице.

– Кабокло и Камински су одиграли изванредно, у недостатку Зека Ледеја. Хвала навијачима за Зека, много је важно што је отишао у САД, све то изискивало је другачију поставку. Сами сте рекли, јесте, Понитка, цела спољна линија, Морам да похвалим одбрану на пик ен ролу, биле су само две ситуације када то није изгледало добро. Није лако бранити јер су мењали угао блока, не може да се заврши са 0:0, имају квалитет и играју, наравно да је предност на страни нападача. Генерално, било је добрих ствари, имали смо брзоплете одлуке у првом полувремену, имамо лајв скаут, неке позиције, које када играчи схвате све изгледа неупоредиво боље – рекао је Обрадовић.

Дотакао се трофејни стратег и скандирања навијача у вези са новим уговором.

– Је л треба да се објашњава? Ја сам овде најсрећнији човек, прошао сам много тога, колико година сам тренер, проживео прелепе ствари, али ово што се гледа овде је невероватно и само могу да се захваљујем на свему. Увек ћу да понављам, треба да будемо шампиони и у понашању. Ником не треба да буде пријатно од ривала, али не кроз вређање. Фер плеј је важан и то људи препознају. Навијачи су феноменални, дају велики ветар у леђа. Што се мене тиче, све ћу урадити да останем у Партизану, док год будем имао жељу. Није све идеално, где има да је идеално? Сви теже савршеном животу. Нисам сигуран да је то могуће – закључио је Обрадовић.

Времена за одмор нема, пошто црно-беле већ сутра од 20.30 часова очекује дуел против Реал Мадрида. Биће то прилика за реванш “парног ваљка”, како после пораза у првом делу сезоне, тако и за чувену плеј-оф серију из прошле године.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести