У четвртак почиње ЕП за кошаркашице: Српкиње бране бронзу

Кошаркашице Србије отпутовале су у Валенсију, где ће учествовати на Европском шампионату.
Кошаркашки савез Србије/Кошаркашице Србије
Фото: Кошаркашки савез Србије/Кошаркашице Србије

Наш тим с претходног Евробаскета у Београду брани бронзано одличје, а овогодишњи шампионат квалификациони је за Светско првенство, које је на програму наредне године у Аустралији.

Селекторка Србије Марина Маљковић на пут је повела 14 играчица, а на списку су: Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Ивон Андерсон, Јована Ногић, Ана Дабовић, Маја Шкорић, Маша Јанковић, Анђела Дугалић и Тина Крајишник. С екипом су у Валенсију отпутовали и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, као и потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић.

Наша репрезентација такмичење у групи Б у Ла Фонтети отвара у четвртак 17. јуна, а први ривал биће јој селекција Италије. Преостале дуеле у групи Србија ће играти 18. јуна, против Грчке и 20. јуна, против Црне Горе. Првопласирани тимови из све четири групе обезбедиће директан пласман у четвртфинале (23. јун), док ће се другопласиране и трећепласиране екипе два дана раније борити за место међу осам најбољих. Полуфинални дуели и финале играће се 26. и 27. јуна у Валенсији.

Чађо: Први меч најтежи, али борићемо се; Шкорић: Спремне смо

Кошаркашице Србије Саша Чађо и Маја Шкорић изјавиле су да је тим спреман за Европско првенство, које у четвртак почиње у Шпанији и Француској.

"Пут је прошао супер, имале смо први тренинг и мислим да смо га добро одрадиле. Полако се спремамо за оно што нас чека. Знамо да је прва утакмица најтежа, али ући ћемо са великом борбеношћу, као и увек. То нам је главни циљ, да се боримо од првог до 40. минута, да пружимо што бољу игру и да победимо. Најјача страна ће бити та наша борбеност, то ће нам највише ићи у корист", рекла је Чађо у видео изјави достављеној медијима.

Шкорић очекује да ће добар рад на припремама донети резултат.

"Пут је био напоран, али брзо смо на то заборавили. Први тренинг већ је одрађен и спремне смо за оно што нам долази. Очекивања су увек велика, с обзиром на успехе које смо имали у прошлости. Спремали смо се напорно, надам се да ће резултат из тога проистећи. Мало смо се опоравили од пута, осетили смо терен, кошеве... Хала је прелепа, услови за игру су одлични. Надам се да ћемо уживати у наредним данима", поручила је Шкорић.

Српски тим такмичење у групи Б у Ла Фонтети отвара у четвртак 17. јуна, први ривал биће селекција Италије у 18 сати.

Преостале дуеле у групи играће у матине термину од 12 сати у петак 18. јуна против Грчке, односно у недељу 20. јуна против Црне Горе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести