ВОША ДАНАС ПРОТИВ "ЏОКЕРА" Спречити транзицију и наставити у победничком ритму

Након што су некако прегрмели гостовање Новом Пазару, кошаркаше Војводине данас од 16 часова у малој сали Спенса очекује сусрет против Џокера, у војвођанском дербију 23. кола Кошаркашке лиге Србије (КЛС).
KSS
Фото: KSS

Новосађани и Сомборци су одмерили снаге и у првом делу сезоне, када су црвено-бели славили у гостима. Несумњиво да су фаворити и у наредном дуелу, са тим што ће и Џокер имати шта да каже с обзиром на то да се налази на шестој позицији на табели и бори се за Суперлигу.

Бек Новосађана Урош Бањац свестан је да неће бити лако.

- Након тешке утакмице и победе у Новом Пазару у добром расположењу дочекујемо екипу „Џокера". Што се њих као екипе тиче, добро играју у транзицији и наш је задатак да их у томе спречимо. Они су први по броју асистенција у КЛС, а на нама је да прилагодимо одбрану и зауставимо њихов проток лопте у нападу. Други део сезоне играју знатно боље него први део и очекујем да ће утакмица бити захтевна - рекао је Бањац.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић имао је само речи хвале за наредног ривала.

- "Џокер" је квалитетан тим са искусним тренером и одличним стручним штабом. Играју модерну кошарку и постижу велики број поена, 86 у просеку, а по утакмици имају 21 асистенцију, што значи да нас чека права кошаркашка утакмица у којој посебну пажњу морамо да обратимо на играче са лоптом који дају тон игри. Ми ћемо пробати да успех на домаћем терену поновимо и данас и да кроз добру одбрану и брзу транзицију будемо ми ти који ће се питати на терену - навео је стратег црвено-белих.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести