ВОША ПРОТИВ ОКК БЕОГРАДА У КЛС Шампионски на немилосрдан распоред

Четири корака до историје.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

Распоред немилосрдан, а одговор кошаркаша Војводине мора да буде шампионски. Само тако ће моћи да истрају у намери да сачувају прву позицију до краја сезоне. Овај пут им у госте долази ОКК Београд, у 27. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС).

Првотимац Војводине Урош Бањац дотакао се предстојећег окршаја против "клонфера".

– Очекује нас још једна утакмица на домаћем терену против младе екипе, која игра физичку и агресивну кошарку. Требало би да их зауставимо у транзицији и ако ту испарирамо, победићемо. Међу нама има притиска, желимо да победимо све до краја, знамо какво је стање на табели. Желимо тај трофеј – навео је Бањац.

Стратег Новосађана Милош Исаков-Ковачевић анализирао је предности плаво-белих.

– Изузетно важан дуел за нас, као и сваки до краја сезоне. Свака утакмца сада представља меч сезоне. Видите и сами у каквом темпу играмо, колика је потрошња, не само због окршаја, већ и путовања, проблема који су нас задесили на претходном турниру АБА 2 лиге.  Јуначки се држимо и покушавамо да задржимо континуитет добрих резултата. У госте нам долази изузетно нападачки потентан тим, који бележи 87 поена у просеку и који је међу најбољим скакачким екипама у лиги. Ментално морамо да будемо спремни да завршимо посао до краја и донесемо први трофеј у историји клуба. Позвао бих све навијаче да дођу да нам помогну, јер нам значи сваки човек на трибинама, који ће нам дати ветар у леђа да сви заједно направимо још један од преостала четири корака у КЛС – поручио је млади стручњак.

По свему судећи, лидер домаћег шампионата ће бити ослабљен, без Луке Ашћерића, који је имао озбиљан здравствени проблем. Срећом, сада је све решено и како треба.

– Имао је ургентно стање у последњој утакмици АБА 2 балона. У питању је пнеумоторакс, који је Богу хвала, препознат на време. На време је искључен из утакмице и послат у болницу у Мостару. Тамо је урађена мања интервенција, где је добром дијагностиком утврђено шта је у питању. У Новом Саду је, али оно што је најбитније то је да је добро. Овај пут ћемо кошарку да ставимо у други план. Хтео бих да се захвалим свим људима који су тамо одреаговали, да бисмо уопште могли да са позитивним аспектом причамо о још једној у низу бизарних ситуација која нам се десила у Широком Бријегу – подвукао је Исаков-Ковачевић.

Сусрет је на програму сутра од 16 часова у Великој сали Спенса.

В. М. Петровић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести