ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ  Одбојкаши Војводине дочекују Раднички

Прошлу годину одбојкаши Војводине НС семе завршили су поразом у првом мечу четвртфинала Купа Србије од Радничког у Крагујевцу (3:2), а данас, од 18 часова у малој сали Спенса, имаће прилику за реванш и пласман у полуфинале.
 Miloš Nikić uveren u prolazak u polufinale   Foto: F. Bakić
Фото: Милош Никић уверен у пролазак у полуфинале   Фото: Ф. Бакић

Новосађани четири године нису подигли пехар у овом такмичењу и мотива због тога има на претек. Актуелни шампион, као и сваке сезоне, тежи ка томе да обједини титуле, а да би наставио ка том циљу мораће да елиминише Крагујевчане.

–  У доброј смо позицији, узели смо два сета у Крагујевцу, што можда није неки резултат кад је у питању наш тим, али после низа путовања и згуснутог распореда сасвим је солидан. Сматрам да је све у нашим рукама и да можемо код куће да прођемо у полуфинале – рекао  је искусни  Милош Никић. 

Новосађани су жељни победе, јер су пред крај године нанизали три пораза после пет сетова, од Руселара у Лиги шампиона, Ниша у првенству и Радничког у купу. С обзиром на то да Раднички долази с предношћу у Спенс у црвено-белом табору не брину због притиска.

– То је успутно, притисак увек постоји, али није велики у овом случају. Знамо да смо квалитетнији и да ће све зависити од наше игре. Ако одиграмо како знамо неће бити проблема. Увек желимо да побеђујемо, поготово у домаћим такмичењима, у Лиги шампиона је то већ мало теже, јер су противници много јачи. Овде смо фаворити и мислим да би требало да се вратимо на победнички пут и право време је да кренемо од ове утакмице – поручио је Никић.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић моћи ће да рачуна на све играче сем капитена Стевана Симића, који је одсутан због повреде. 

– Јасно је да нам је за пролаз у полуфинале неопходна победа  од 3:0 или 3:1. Ако и у реваншу буде пет сетова гледа се бољи поен количник и само у случају истог количника из оба меча игра се златни сет, што је мало могуће, али теоретски јесте. Раднички је добра екипа, доста играча је дуго година у домаћем првенству, а имају и интернационалног искуства. Оно што се разликује од првог меча је то да у саставу ривала неће бити Ћировић, који је отишао у Кину, али је зато дошао  средњи блокер Лопар. Уз нашу добру игру верујем да ћемо се пласирати у полуфинале – казао је Гавранчић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести