Одбојкаши Војводине дочекују Спартак: Победа за прави ритам

Иза одбојкаша Војводине два су меча од којих су сви очекивали далеко више, најпре у игри, а онда и у резултату.
odbojkasi vojvodine
Фото: OK Vojvodina

Поражен је српски шампион најпре од Црвене звезде у првенству, а потом од Фридрихсхафена у Лиги шампиона  па би сада једна победа и пре свега добра партија дошла као лек и вратила препознатљиву енергију.

Прилику да се врате у жељени ритам Новосађани ће имати већ данас, у 11. колу Суперлиге. На свом терену, у малој сали Спенса, у 18 часова, Војводина ће одмерити снаге са одличним ривалом, Спартаком, који је славио у првом делу лиге у Суботици. Неће то бити само војвођански дерби, него и дерби лиге, јер се састају прва и друга екипа на табели.

– Најважније да се мобилишемо, опоравимо и вратимо на стазе победа. Надам се да ћемо четири утакмице до краја календарске године решити како треба, посебно оне најважније, четвртфинале Купа Србије. Наравно, то не значи да остале мечеве запостављамо, нама је сваки дуел нови изазов – истакао је тренер Синиша Гавранчић.

Биће ово и прилика за реванш Новосађана, који су свесни да је за победу потребно максимално ангажовање.

– Спартак ме није изненадио, на почетку сезоне сам говорио да имају квалитет за врх, сачували су окосницу тима, довели два појачања. Генерално, лига је уједначенија и квалитетнија. Морамо на терен изаћи спремни и мотивисани. Иако има неких ситних повреда и умора, то нису ствари на које треба да се жалимо него да се прилагодимо. То увек буде тако када доста путујете и играте на три фронта и по две до три утакмице седмично – закључио је Гавранчић.    

М. Р.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести