СУПЕРЛИГА ЗА ОДБОЈКАШЕ Звезда боља од Војводине после тај брејка

Црвена звезда - Војводина НС семе 3:2 (26:24, 25:19, 19:25, 20:25, 15:9)
odbojkasi vojvodine FF__1353
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су други овосезонски пораз у домаћем првенству, на увек неугодном гостовању Црвеној звезди која је, иако слабије пласирана, одиграла веома дисциплиновано и искористила своје шансе. Узели су данак Новосађанима играње Европе, путовања и мањак времена за одмор, што се видело код појединих играча.

Ипак, могао је шампион до потпуног преокрета, али није имао снаге у другој половини одлучујућег сета.

У прва два сета Воша није личила на себе, имала је огромне проблеме на пријему сервиса, а слаб блок игра у пољу нису донели очекивану димензију. Звезда је ризиковала, стратешки напала примаче Војводине па је почетком другог сета Гавранчић заменио Никића и Перића, те шансу пружио резервистима Бајандићу и Ковачевићу са којима је завршио дуел. Једина донекле светла тачка у том периоду био је Благојевић, али су Београђани били на солидном нивоу и упркос очекивањима повели 2:0.

Тек у трећем и четвртом сету актуелни шампион приказао је игру вредну тог звања, појачао сервис, надовезао се добар блок и победника је морао да одлучи тај брејк. Средњи блокери Војводине били су на уобичајено добром нивоу, цео тим је профункционисао и чинило се да ће шампион обезбедити потпуни преокрет.

До промене страна, Звезда је одржавала предност од два поена (8:6), Војводина је одмах изједначила на 8:8 и тада потпуно стала. Распуцао се Тодић у нападу, а касније и са сервиса што је иницирало серију од 7:1 Београђана и победу у највећем дербију српске одбојке.

М. Ристић

БЕОГРАД: Хала УСЦ "Вождовац", гледалаца 100, судије: Рогић, А. Баланџић (обоје из Београда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 10, Јевтић (л), Петковић, А. Николић, Тадић, Трифуновић (л), У. Николић 6, Фет, Нејић 18, Машуловић, Тодић 24, Гмитровић, Андоновић 14, Стефановић 3.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 10, Лакчевић (л), Бајандић 4, Бојичић, Ковачевић 12, Негић (л), Машуловић 11, Буша, Благојевић 25, Радовић, Тодоровић 4, Рудић, Перић 5, Никић 1.

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести