Јововић: Угледали смо се на девојке; Подрашчанин: Заслужено

ПАРИЗ: Средњи блокер одбојкаше репрезентације Србије Марко Подрашчанин рекао је да се тим потајно надао да може да дође до златне медаље.
Marko Podrascanin
Фото: FIVB

"Од прве утакмице на ЕП веровали смо у себе и знали смо да ако будемо играли добро из утакмице у у утакмицу да можемо да дођемо до краја. Потајно смо се надали да можемо до злата. Нисмо добро отворили утакмицу, али касније је почео да нам улази сервис и да се бранимо добро. После невероватног полуфинала са Француском, сасвим заслужено смо освојили злато", рекао је Подршчанин после меча за РТС.

Подрашцанин је истакао се Србија на европски врх вратила после осам година и захвалио се свима на подршци како у Србији, тако и онима који су их подржавали у Паризу, али у онима у земљама из региона.

"Прорадило је наше заједништво, наш инат, где смо показали када играмо заједно, када играмо срцем за нашу земљу да можемо све", рекао је Подрашцанин.

Дизац српског тима Никола Јововић честитао је својим саиграчима на великом успеху.

"Свака част играчима, стручном штабу, свима... Играли смо срцем, имали смо одличну тактику. Нервоза у првом сету, превише грешака... Победа од 3:1, злато је злато. Први пут да је ова генерација то успела, два пута смо били трећи. Феноменалан успех. Угледали смо се на девојке, које су увек златне, увек су биле репер како треба да их следимо. Честитам и њима, свака част за српску одбојку. Надам се да ће још много деце због нас да почне да тренира", рекао је Јововић.

Урнаут: Жал због злата, али Србија је била боља

Капитен одбојкашке репрезентације Словеније Тине Урнаут био је разочаран после пораза у финалу Европског првенства од Србије 3:1.

Урнаут је истакао да је његов тим желео да победи, али да је Србија играла боље, посебно у одбрани.

"Поносни смо што смо освојили сребро. Долазак у финале у Париз је нешто феноменално што смо урадили. Велико хвала свима који су нас подржавали током целог ЕП и свима који су дошли у Париз. Жао ми је што нисмо успели да будемо први", рекао је Урнаут, а преноси агенција СТА.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести