Ковач: Био је врућ кромпир, али веровао сам у екипу

ПАРИЗ: Селектор одбојкшке репрезентације Слободан Ковач, после освајнаје европског злата, рекао је да је веровао у овај тим и да он лично није направио никакво чудо.
Slobodan Kovač/Fonet/CEV
Фото: Фонет/CEV/Слободан Ковач

"Када ме је супруга питала када ћемо на одмор када се вратим са ЕП, рекао сам да не знам, јер ћу морати да идем на пријем. Веровао сам у ову екипу. Било је свега, много тога у вези са сампоуздањем, али прва и основна ствар, оно што сам рекао када сам дошао да будем селектор Србије, јесте да ми имамо сјајну екипу. Ово су феноменални играчи. То можемо да закључимо по томе где они играју и колико су цењени", рекао је Ковач у изјави за РТС.

Коавч је српски тим преузе пре нешто више од месец дана и успео је да одведе на кров Европе.

"Нисам ја направио чудо, него сам организопвао врхунске играче да покажу оно што знају. Они су то феноменално одрадили. Видели смо и вецецрас. Диспциплина, стрпљење, једна феноменалана игра где нисмо дозволи Словенцима да се размахну, осим првог сета. Овај резултат је феноменалан. Немам шта да кажем."

Дочек за одбојкаше испред Скупштине града биће организован сутра у 20 сати.

"Када кажу да је био врућ кромпир... Знам, био је врућ кромпир из разлога што ја тренингом покушавм да направим резултат. Сада је морало много више причом и сва срећа да је требало мало да постигнемо резултат. Сад је све прошло, нека играчи уживају", закљчио је Ковач.

Ковавчевић: Нико није очекивао, али ми смо веровали

Одбојкаш Србије и најкориснији играч Европског првенства Урош Ковачевић, после освајања златне медаље, рекао је да у овај успех нико није веровао осим самих играча и стручног штаба.

"Већ сам ово осетио, али сам 2011. године био на клупи. Сада је много лепше када сам играо. Поносан сам на играче, на државу. Ово је невероватно искуство за све нас. Нико ово није очекивао, осим нас, а ми смо то урадили", рекао је Ковачевић после меча.

Србија је у финалу после преокрерта победила Словенију, након што је изгубила први сет.

"Словенија је почела добро, пред својом публиком. Нападали су нас сервисима, у другом сету смо почели да играмо поен по поен, ухватили смо ритам... Победа је, не могу да кажем лака, али смо подизали ниво игре из сета у сет", закључио је Ковачевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести