Одбојкаши Војводине и Звезде отварају полуфиналну серију

Две екипе које су обележиле претходне две деценије у српској одбојци, Војводина НС семе и Црвена звезда, одлучиваће о финалисти плеј-офа, а њихова серија до три победе почиње данас (18 часова).
Detalj iz susret Vojvodina NS seme - Crvena zvezda u Novom Sadu
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су у четвртфиналу прелетели Спартак из Љига с две сигурне победе (3:0 и 3:1), а Београђани су играли десет сетова с Младим радником и прошли у полуфинале (оба пута било 3:2).

У последњих петнаестак година одлучивали су црвено-бели клубови о много титула (па и прошле сезоне), сада је на столу улог у виду проласка у финале, а предност је свакако на страни актуелног шампиона – Војводине НС семе. Ипак, много пута до сада показало се да у овим окршајима нема изразитог фаворита и да одлучује расположење појединца, мала играчка или судијска несмотреност, али набој и квалитет увек су присутни.


Друга утакмица у петак

Иако је Војводина предложила ривалу да други сусрет буде одигран у четвртак, Београђани нису прихватили ту опцију, па ће други сусрет полуфиналне серије бити одигран у петак, такође у Новом Саду, уз директан ТВ пренос.

Данас и четвртфинале

Ове сезоне дошло је до малих померања у распореду, Воша и Звезда ће данас почети полуфиналну серију, а Нови Пазар чека бољег из данашње мајсторице суботичког Спартак и Јединства из Старе Пазове (19 часова).


Шеф стручног штаба Новосађана Неџад Османкач никада не гледа много унапред, па је и сада њему и његовим ученицима на памети само данашњи сусрет с великим ривалом.


Спортски директор Војводине Слободан Бошкан: Изазов вредан финала

Спортски директор Новосађана Слободан Бошкан задовољан је до сада приказаним у плеј-офу, а очекује пролаз у финале.

„Одрадили смо посао са Спартаком према очекивању и сада нам предстоји испит с Црвеном звездом, који води у финале. Звезда има квалитет, очекивао сам да ће га више приказати у финалу Купа, али се то није десило. У успону су форме, што је изазов за нас, али мислим да ћемо с Новим Пазаром одлучивати о титули“, рекао је Бошкан.


„Коначно почиње полуфинале, нешто за шта смо се дуго спремали. Звезда је у успону форме у последња два месеца, Кобиљски је један од најбољих тренера у земљи, играју одличну одбрану и на то морамо да будемо спремни и да одговоримо на прави начин. Последњи меч који смо играли био је у пет сетова, а оно што наш два тима дели од остатка је то што имамо највише расположивих играча. Ово је највећи дерби српске одбојке и зато позивам публику да дође и ужива у сигурно квалитетној одбојци и великој борби“, истакао је Османкач.


„Мито” за новинаре

Јуче је тренер Воше Неџад Османкач прославио 47. рођендан и том приликом је, на прес конференцији, све представнике медија почастио чоколадом. Био је то слатки “мито” за медије, а уследило је честитање.


Један од најискуснијих у редовима Воше Милош Вемић истиче да више не сме бити грешке и да било какви изговори не долазе у обзир.

„Звезда је својим партијама у шампионату и Купу показала да није случајно у полуфиналу, други део сезоне је заиста добро одиграла. За нас више нема изговора, ни за умор, повреде, лошу ситуацију на терену, све је подређено титули. Имамо предност домаћег терена и њу морамо да сачувамо, непоражени смо до сада у нашој дворани, изузев од Ресовије у ЦЕВ Купу. Жељни смо доказивања и надам се најбољем“, рекао је Вемић.

Овосезонски новајлија, дизач Лука Шормаз сматра да у полуфиналу не би требало да буде проблема.

„Много смо квалитетнији од Звезде и то ћемо показати. Мислим да се они ништа неће питати ако ми будемо сигурни у глави и ако све што знамо прикажемо на терену. Рачунам на две победе у Новом Саду, а онда идемо у Београд по још једну и верујем да ћемо све завршити како желимо“, јасан је Шормаз. 

М. Ристић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести