Плеј-оф одбојкаша: Новосађани у полуфиналу

ЉИГ: Одбојкаши Војводине НС семе пласирали су се у полуфинале плеј-офа и прешли прву препреку на путу ка одбрани титуле. Новосађани су, после максималне победе на свом терену у првом мечу, савладали Спартак у Љигу уз изгубљен сет и прошли међу четири најбоље екипе.
Odbojkaši OK Vojvodina NS seme Dnevnik(F. Bakić) 4
Фото: Дневник(Ф. Бакић)

Поново је тренер црвено-белих Неyад Османкач имао тај луксуз да комбинује екипу, да одмори неке од стартера и да постигне жељено. За разлику од првог сусрета, искусни Милош Вемић одиграо је читав сусрет и посено се истакао у трећем сету.

После лагано добијеног првог сета, очекивало се да актуелни шампион експресно заврши посао, као и у првом сусрету. Ипак, запретио је Спартак, користио сваки поклон фаворита и имао велику предност у завршници (22:17). Ипак су црвено-бели ухватили прикључак, али су попустили у неизвесној завршници.

Трећи сет био је демонстрирање силе Војводине. Предност су константно увећавали, све до сигурног вођства, а у четвртом су питање победника решили средином овог периода и преко разиграног Симића прошли у полуфинале у којем ће играти с бољим из дуела Црвене звезда и Младог радника.

М. Р.

Спартак – Војводина НС семе 1:3 (17:25, 26:24, 12:25, 21:25)

ЉИГ: Сала ОШ “Сава Керковић”, гледалаца: 200, судије: Ковачевић (Краљево), Петровић (Ужице).

СПАРТАК (Љ): Максимовић 6, Сајић, Гајевић 22, Мирковић 9, Лазаревић, Оковић 3, Миленковић (л), Алексић 10, Миловановић 8, Ђорђевић, Јанковић (л), Матић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 18, Вучићевић, Станковић, Стевановић 15, Вемић 9, Кујунyић, Пековић (л), Мехић 12, Шормаз, Тодоровић 2, Перић, Сухињин 24.

Први мечеви

Војводина НС семе – Спартак (Љ) 3:0

Спартак (С) – Јединство (СП) 3:1

Ц. звезда – М. радник 3:1

Н. Пазар – Раднички 3:0

Други мечеви

Спартак (Љ) – Војводина НС семе 1:3

Сутра

Јединство (СП) – Спартак (С) (19)

М. радник – Ц. звезда (19)

Раднички – Н. Пазар (20)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести