Војвођански одбојкашки дерби: Војводина НС семе у Старој Пазови

После пораза у Новом Пазару у првом мечу полуфинала Купа Србије, одбојкаши Војводине НС семе немају много времена за одмор.
Vuk Todorovic
Фото: Вук Тодоровић, фото: Ф. Бакић

Темпо утакмица у ком су сада црвено-бели тешко би пао и машинама, а од играча и стручног штаба се очекује да без тренинга и одмора готово сваког другог дана изађу на терен. Већ сутра, црвено-беле очекује неугодно гостовање у Старој Пазови, а Јединство је домаћин који добро зна да искористи услове своје сале и сигурно је да актуелног шампиона очекује тежак задатак.

Сутрашњи сусрет могао би да буде један од кључних у очувању прве позиције на табели до краја лиге. Никада није било лако Новосађанима у Срему, али увек су црвено-бели из тих дуела излазили као победници. Умор је неминован, али зато Војводина има дугачку клупу и увек спремне нове играче да ускоче у игру и помогну.

„Нисмо остварили оно по шта смо отишли у Нови Пазар, али не смемо да клонемо духом, чека нас реванш на нашем терену и то треба да искористимо. Окренули смо се новим изазовима, пре свега јако важној утакмици у Старој Пазови. Победа може много тога да нам олакша и зато за нас ништа осим тријумфа није прихватљиво. Чека нас много тога, нема времена за одмор, али за такве мечеве радимо целе сезоне и трудимо се да извучемо максимум“, поручио је дизач црвено-белих Вук Тодоровић.

И шеф стручног штаба Неџад Османкач још жали за шансама у Новом Пазару, али је свестан да тим мора да настави са обавезама као да се ништа није десило.

„Имали смо прилику у првом делу другог сета, али и у финишу четвртог. Сопственим грешка и деконцентрацијом смо отишли у пораз. Међутим, све се решава 6. фебруара у Новом Саду. У овом моменту за нас је важно и то како ћемо да се покажемо у Старој Пазови. Увек тамо имамо тешку утакмицу, ривал игра на посебно високом нивоу пред својом публиком, у специфичној сали. Идемо без компромиса, борба за титулу је дуга, морамо да будемо пажљиви и стрпљиви како бисмо дошли до циља и сачували прво место за плеј-оф. Тешко је, али то нам је посао“, закључио је Османкач.

М. Ристић

Из табора старопазовачког Јединства: Спремни смо

Капитен Јединства Милорад Радишић респектује Војводину, али очекује добру утакмицу иако је његов тим аутсајдер.

„Изузетно респектујемо ривала који је одбојкашка институција у нашој земљи. Ипак, не плашимо се и не предајемо унапред, иако је Војводина сигурно тактички припремљена јер знам како ради тренер Османкач. Биће добра утакмца, немамо страх, иако су они апсолутни фаворити. Без обзира што су у јаом ритму, имају дугу клупу и играче на свим позицијама. Пробаћемо да учинимо колико можемо јер смо у незавидној ситуацији на табели“, рекао је Радишић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести