Нови Пазар – Војводина НС семе 3:1

Одбојкаши Војводине НС семе поражени су у првом сусрету полуфинала Купа Србије на најнеугоднијем гостовању у Новом Пазару.
Šormaz i Simić u bloku Foto: F. Bakić
Фото: Шормаз и Симић у блоку Фото: Ф. Бакић

Актуелни шампион био је на врхунском нивоу само у првом сету, али је касније спустио ниво игре и мораће пролаз у финале да тражи на домаћем терену.

Од старта меча разигран је био Хамзагић, најбољи играч Новопазараца, те обезбедио свом тиму вођство (11:8), али је после сервиса Сухињина и Вемића, Војводина направила серију 7:1 и преокренула. Расположен у нападу био је Вемић, али су га испратили блок и одбрана, а нешто касније, после добрих сервиса Кујунџића, Воша је направила нову серију (4:0) и повела са убедљивих и недостижних 22:15, што је било довољно за освајање уводног сета.

Поново су боље кренули домаћи у наставку, повели 7:4, али је Кујунџић нешто касније асом донео изједначење (9:9). Новопазарци су преузели иницијативу, створили неколико поена вишка, а онд су направили и велику серију и одлепили се на недостижну разлику. Боље је сервирао домаћин, али играо сјајно у пољу и брзо изједначио, такође убедљиво.

Сличан сценарио виђен је и у трећем периоду игре. Уводну предност домаћина, Воша је стигла до 8:8, али је то било све што је могла. Много бољи сервиси Новог Пазара пресудио је, али и поново расположени Хамзагић. Проблеми на пријему натерали су Османкача да замени примаче (ушао Мехић уместо Вемића), а касније је увео и другу дијагоналу Шормаз – Вучићевић, али без успеха. Домаћин се захуктао и веома брзо обезбедио вођство, веома убедљиво.

Сервисима Симића, те добрим блоковима, Воша је повела 4:0 и држала ту предност до 9:5. Узвратио је домаћин и пришао на 12:10 на обавезном одмору. Наставио је Нови Пазар са добрим сервисима и преокренуо, а веома брзо се одвојио на два поена вишка (15:13). Код вођства домаћин од 18:15, Османкач је увео Шормаза који је одмах сервисима донео егал (18:18). Чинило се да ће то бити довољно да црвено-бели изоре пети сет, али је Вукашиновић, уз Хамзагића, преузео контролу и донео победу Новопазарцима пред реванш у Новом Саду 6. фебруара.

М. Р.

Нови Пазар – Војводина НС семе 3:1 (18:25, 25:17, 25:17, 25:23)
 

НОВИ ПАЗАР: Хала “Пендик”, гледалаца: 750, судије: Симоновић (Крагујевац), Рогић (Београд).

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 15, Сретеновић, Поломац 10, Затрић, Даца 3, Зуковић (л), Божовић, Радосављевић 13, Симић, Вилимановић 3, Прушевић, Хамзагић 20.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Вучићевић, Станковић, Стевановић 8, Вемић 10, Кујунџић 13, Пековић (л), Мехић 1, Шормаз, Тодоровић 1, Перић, Сухињин 15.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести