Одбојкаши Војводине освојили Суперкуп победом над Рибницом

Победом над Рибницом на узаврелом терену у краљевачком Спортском центру Ибар, одбојкаши Војводине НС семе одбранили су први трофеј ове сезоне и узели су четврти Суперкуп.
FPH_0210
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Прошле године су црвено–бели подигли пехар у Спенсу, а сада су морали добро да се помуче како би савладали домаћина, ког је здушно бодрило 3.500 хиљада навијача. Показала је екипа из Српске Атине да је дорасла оваквим утакмицама и амбијенту и јасно је ставила до знања да ове сезоне ниједан гостујући терен неће бити велика препрека ка одбрани титуле. Имали су Краљевчани велики мотив да се домогну трофеја, као и увек добро су намучили Новосађане, али је и овог пута квалитет био на страни актуелног шампиона.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


Пресудила тимска игра

Тренер Војводине Слободан Бошкан био је задовољан после тријумфа у Краљеву.

– Пресудила је наша тимска игра. Од почетка смо играли као тим и када смо били у проблему показали смо да можемо да се уздигнемо. Овим смо и показали да можемо да играмо на сваком терену – рекао је Бошкан.

Сјајну партију пружио је 22–годишњи Лазар Бајандић.

– Тактику смо спровели у дело и то је било кључно за победу. Пресрећни смо што смо узели први трофеј у сезони и сада идемо даље – поручио је примач црвено–белих.


Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Сасвим заслужено је Рибница повела 1:0, јер је у првом сету била боља. Ствари су се промениле уласком Бајандића јер је његова енергија раздрмала госте. Први пут су у другом сету повели на утакмици (7:6), после су се још неколико пута враћали из минуса, да би у неизвесној завршиници Мехић и Симић одрадили врхунски посао – 1:1. Добила је Воша ветар у леђа, поправила је одбрану, блок је био сигурнији и на тај начин је успела да преокрене резултат у трећем сету. Морао је пре тога Бошкан да реагује када је била у заостатку (13:9). Правио је тренер Новосађана измене у правим тренуцима, па је Мигел ушао уместо Мехића и то је био пун погодак. Одлична одбојка се играла на обе стране терена, али је све водило ка томе да ће гости добити ову деоницу. Бајандић је био незаустављив, а пред крај су на сервисе Немање Чубрила црвено–бели лакше стизали до поена. Мигел је поново био ударна игла и његовим бравурама стигло се до преокрета – 2:1. У том ритму су и наставили Новосађани, мада су могли да од готовог направе вересију. Све време су били у вођству, имали су и седам поена вишка, али су на крају допустили домаћину да се приближи на 24:21. Опасност је, срећом, кратко трајала и Воша је завршила посао и узела је први трофеј у сезони.

К. Б.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Рибница – Војводина НС семе 1:3 (25:19, 24:26, 21:25, 21:25)

КРАЉЕВО: Спортски центар Ибар, гледалаца: 3.500, судије: Баланџић, Рогић.

РИБНИЦА: Пантић, Сеизовић 1, Стефановић 4, Пајић, Тодоровић 11, Сафанов 7, Кетржински 2, Бичанин 2, Убипарип 12, Гајовић 6, Пековић, Крстески, Вучићевић 16, Петковић.

ВОЈВОДИНА: Симић 8, Л. Чубрило, Бајандић 10, Вујовић, Зечевић, Негић, Рудић, Мигел 9, Н. Чубрило 5, Мишковић, Вилимановић 4, Парапунов 24, Мехић 7, Бошњак.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести