Одбојкаши Војводине стопостотни у мини-лиги

На гостовању Спартаку у Суботици, одбојкаши Војводине НС семе уписали су 19. овосезонску победу и сигурним кораком иду ка потврди првог места на табели на крају мини-лиге, које су имали и после лигашког дела шампионата.
Vuk Todorovic
Фото: Вук Тодоровић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Актуелни шампион, освајач Купа и Суперкупа Србије, игра све боље, упркос јачем раду везује победе и у мини-лиги је тријумфовао пети пут у исто толико мечева.

Истини за вољу, Суботичани су се добро показали, откинули су сет фавориту сјајним издањем у другом периоду игре, али је квалитет поново био на страни црвено-белих, посебно у преломним тренуцима трећег и четвртог сета који су били неизвесни до краја.

Пред Новосађаним су још два везана гостовања па неће бити лако да задрже максималан учинак, али треба право чудо да се деси да неко уздрма првог фаворита за освајање четврте везане титуле, иако до плеј-офа има још пет кола.

- Веома је важно за нас да смо уписали још једну победу, да смо непоражени у мини-лиги у којој је шест најбољих екипа из лигашког дела. Остала је друга половина, играћемо више мечева у гостима, али нам то не представља проблем јер мислим да смо заиста на правом путу и да играмо све боље. Чини ми се да се тек сада виде све наше важне утакмице које смо одиграли током групне фазе Лиге шампиона, а посебно нам је олакшано јер смо од почетка првенства у систему играња среда-субота, док то није био случај с нашим противницима – рекао је дизач црвено-белих Вук Тодоровић.

Утакмица у Суботици играна је без присуства публике, а Воша је још једном бриљирала у битним тренуцима.

- Спартак је још једном одиграо добро, довољно су искусна екипа да свакоме у лиги задају тежак задатак, али је било чудно играти без присуства публике. Упркос изгубљеном сету, диктирали смо темпо током читавог меча, заиста нисам био забринут да ће се десити нешто друго осим наше победе, а били смо прави у моментима када је то било неопходно и заслужено уписали три бода. Боље смо сервирали, такође је и наш блок поново добро радио и то су главни елементи наше игре од којих очекујем да уду још бољи када дођу утакмице за титулу – закључио је Тодоровић.

Наредна два кола биће веома важна за Вошу јер гостује најпре Радничком у Крагујевцу, а затим Нишу и с та два тријумфа одсигурала би прво место пред плеј-оф. Тада би већ била у полуфиналу, а чекала би бољег из двобоја четвртог и петог с табеле после мини-лиге.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести